Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Σαν σήμερα 117 χρόνια πριν, η πρώτη ελεγχόμενη πτήση.

Στο Κίτι Χόουκ της Β. Καρολίνας, στις 17 Δεκεμβρίου του 1903 οι αδελφοί Ράιτ, ο Όρβιλ και ο Γουίλμπουρ ήταν αυτοί που πραγματοποίησαν την πρώτη ελεγχόμενη, μηχανικά προωθούμενη και με διάρκεια, βαρύτερη από τον αέρα, ανθρώπινη πτήση με την πρότυπη πτητική τους μηχανή το Flyer. Η πτήση αυτή εκτελέστηκε με τέσσερις δοκιμές, διάρκειας 12, 13, 15 και 59 δευτερολέπτων, στην πρώτη από αυτές διανύθηκε απόσταση ίση με 37 μέτρα ενώ στην τελευταία δοκιμή η απόσταση που διανύθηκε ήταν 260 μέτρα.

Στα επόμενα δύο χρόνια τα αδέλφια εξέλιξαν την πτητική μηχανή τους στο πρώτο πρακτικό αεροσκάφος σταθερής πτέρυγας. Παρόλο που δεν υπήρξαν οι πρώτοι που κατασκεύασαν και πέταξαν πειραματικά αεροσκάφη, οι αδελφοί Ράιτ ήταν οι πρώτοι που εφηύραν τις επιφάνειες ελέγχου του αεροσκάφους, γεγονός που κατέστησε την πτήση αεροσκαφών σταθερής πτέρυγας εφικτή.

Οι Ράιτ διατηρούσαν λεπτομερείς καταγραφές και ημερολόγια σχετικά με την δουλειά τους.  Η αλληλογραφία τους με τον Οκτάβ Σανούτ παρέχει μια οπτικοποιημένη ιστορική καταγραφή των προσπαθειών τους να εφεύρουν μια ιπτάμενη μηχανή. Επίσης κατέγραφαν την δουλειά τους σε φωτογραφίες, αν και δεν δημοσιοποίησαν καμία φωτογραφία των πτήσεων τους μέχρι το 1908. Οι γραπτές καταγραφές τους δεν έγιναν διαθέσιμες στο κοινό την εποχή εκείνη, παρά μόνο αργότερα.

Το πεδίο της δοκιμής στο Κίτι Χόουκ της Β. Καρολίνας

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ