Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

ΣΥΡΙΖΑ: Παίζει τα «ρέστα» του στη Δυτική Αττική απέναντι στην κυβέρνηση

Σκληρή επίθεση εναντίον της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την έκρηξη κρουσμάτων στην Δυτική Αττική και το νέο αυστηρό lockdown . Τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάνουν λόγο για εγκληματική αμέλεια των αρμοδίων υπηρεσιών και παρομοιάζουν την κατάσταση με τα όσα συμβαίνουν στην Βόρεια Ελλάδα.

Η δήλωση του μέλος της επιστημονικής επιτροπής κ. Βατόπουλου, ο οποίος είπε ότι μόλις χθες ενημερώθηκε η Επιτροπή για την έκρηξη κρουσμάτων στη Δυτική Αττική αποτελεί ένα σημαντικό όπλο στα χέρια των στελεχών της Κουμουνδούρου καθώς όπως λένε το σύστημα καταγραφείς των κρουσμάτων δεν λειτουργεί.

«Στην περιοχή αυτή θα έπρεπε να εφαρμοστεί στοχευμένη πρόληψη της διασποράς του ιού στην κοινότητα και ιδιαίτερα στις «εστίες υπερμετάδοσης» όπως τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς , τα εργοστάσια, στις κλειστές δομές, τα γηροκομεία, τα προνοιακά ιδρύματα, τα προσφυγικά camps, τους χώρους μαζικής διαβίωσης μεταναστών, στους καταυλισμούς των Ρομά επισημαίνουν οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα και προσθέτουν:.
«Γίνεται και πάλι το ίδιο εγκληματικό λάθος που έγινε και συνεχίζει να γίνεται και στη βόρεια Ελλάδα με μεγάλες βιομηχανικές μονάδες και εργοστάσια λένε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτουν: Αφού αφήνουν την πανδημία να βγει εκτός ελέγχου, τρέχουν μετά να επιβάλλουν νέα σκληρά περιοριστικά μέτρα. «Ασπρόπυργος, Ελευσίνα είναι περιοχές, οι οποίες έχουν μεγάλες βιομηχανικές μονάδες και εργοστάσια με πολλούς εργαζόμενους που δεν τηρούνται – απουσία και ελέγχων – τα μέτρα προστασίας.

Οι ίδιοι άνθρωποι χαρακτηρίζουν φιάσκο την ιστορία των εμβολίων παρά το γεγονός ότι « ο κ. Μητσοτάκης έχει ποντάρει εδώ και τρεις μήνες τα πάντα πάνω σ αυτό το θέμα.»

«Ο κ. Κικίλιας πριν έναν μήνα δεσμευόταν για 2.000.000 εμβόλια μέσα στο Γενάρη. Το ίδιο έλεγε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τονίζουν οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα. Η κυβέρνηση οφείλει να εξηγήσει αναλυτικά, τι έκανε λάθος και παίρνουμε μέχρι τέλος Γενάρη μόλις 300.000 δόσεις. Ή έκανε κάτι λάθος ή έλεγε συνειδητά ψέματα στέλνοντας μηνύματα εφησυχασμού στον κόσμο εν μέσω έξαρσης της πανδημίας. Οφείλει να απαντήσει. Οι 300.000 δόσεις αντιστοιχούν σε 150.000 ανθρώπους -δεν φθάνουν ούτε καν για τους υγειονομικούς και τις ευάλωτες ομάδες αυτά-, επιβεβαιώνονταν μία ακόμη κυβερνητική αποτυχία. Όπως τονίζαμε από την πρώτη στιγμή, η διαδικασία του εμβολιασμού θα πάρει πολλούς μήνες μέχρι να επιτευχθεί ανοσία στην κοινότητα.»

Ο Νάσος Ηλιόπουλος σε δήλωση του ανέφερε μάλιστα ότι το εμβόλιο, αν και σημαντικό εργαλείο για το αύριο, δεν μπορεί να αντικαταστήσει τις απαραίτητες κινήσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας. «Τα περιοριστικά μέτρα δεν αρκούν. Χρειαζόμαστε περισσότερα τεστ, δωρεάν για τους πολίτες. Ενίσχυση του ΕΣΥ με επιτάξεις ιδιωτικών κλινικών. Μέτρα υγείας και ασφάλειας στους χώρους εργασίας ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η κυβέρνηση φέρει τη κύρια ευθύνη για την τραγωδία στην οποία οδηγεί τη χώρα”.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ