Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Σε νοσοκομεία και δομές της Κεντρικής Μακεδονίας ο πρωθυπουργός – Αντίστροφη μέτρηση για τον εθνικό εμβολιασμό

Νοσοκομεία και υγειονομικές δομές της Κεντρικής Μακεδονίας που δοκιμάζεται σκληρά από την πανδημία θα επισκεφτεί σήμερα Σάββατο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης θα επισκεφτεί το Νοσοκομεία Βέροιας, Έδεσσας, και Γιαννιτσών καθώς και το Κέντρο Υγείας των Γιαννιτσών το οποίο θα μετατραπεί σε Εμβολιαστικό κέντρο. Επίσης ο κ. Μητσοτάκης θα επισκεφτεί το Ορφανοτροφείο Θηλέων «η Μέλισσα» στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης.

Ο πρωθυπουργός θα βρεθεί σε Ημαθία και Πέλλα, καθώς και στο νομό Θεσσαλονίκης για δεύτερη φορά το τελευταίο διάστημα. Ουσιαστικά, θα μεταβεί σε νομούς τους οποίους αποδεκατίζει ο κοροναϊός καθώς εμφανίζουν μεγάλο ποσοστό θνητότητας ενώ αντίστοιχα και τις υγειονομικές τους δομές είναι γονατισμένες.

Η Βόρεια Ελλάδα θρηνεί τους περισσότερους νεκρούς από κοροναϊό και συγκεκριμένα την θλιβερή πρωτιά κατέχει η Θεσσαλονίκη, ενώ ο νομός Πέλλας (Έδεσσα και Γιαννιτσά) βρίσκεται στην τρίτη θέση της μακάβριας λίστας, ενώ ο νομός Ημαθίας (Βέροια) είναι μέσα στην πρώτη εξάδα των περιοχών με τους περισσότερους νεκρούς από την πανδημία.

Ειδικότερα ο νομός Πέλλας έχει το μεγαλύτερο ποσοστό θνητότητας με 148,9 θανάτους ανά 100.000 πληθυσμού ενώ και ο νομός Ημαθίας έχει ένα από τα μεγαλύτερα μαζί με τους νομούς Πιερίας, Κιλκίς κ.α.

Αντίστροφη μέτρηση για τον εμβολιασμό
Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι στις 26 Δεκεμβρίου έρχονται τα πρώτα εμβόλια στην Ελλάδα καθώς προήδρευσεσε ευρεία σύσκεψη για το Εθνικό Σχέδιο Εμβολιασμού που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα διαχείρισης της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Στις 27 Δεκεμβρίου ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση για τη νίκη απέναντι στον κοροναϊό, με τον πρώτο εμβολιασμό στη χώρα μας.

Όπως έγινε γνωστό σήμερα μια νοσοκόμα και ένας ηλικιωμένος θα είναι οι πρώτοι άνθρωποι που θα εμβολιαστούν στη χώρα μας.

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, έχει δηλώσει επανειλημμένως ότι, μαζί με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου θα είναι από τους πρώτους ανθρώπους στη χώρα που θα εμβολιαστούν. Μάλιστα, έχει προσκαλέσει και τους αρχηγούς των υπόλοιπων κομμάτων της Βουλής να είναι μαζί του.

Φαίνεται λοιπόν πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η σύζυγός του Μρέβα θα εμβολιαστεί στις 28 Δεκεμβρίου στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός.

Έτσι ο πρωθυπουργός θα στείλει το μήνυμα ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές και μπορούν να εμβολιαστούν όσοι έχουν επιφυλάξεις. Πριν από τον πρωθυπουργό θα έχει εμβολιαστεί ο Δημήτρης Πιστόλας, ο διευθυντής της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του Ευαγγελισμού.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ