Πέτσας: Σε «βάθος χρόνου» οι διερευνητικές με Τουρκία – Δεν αρκεί η απόσυρση του Oruc Reis

Share:
Χρειάζεται ακόμα ικανός χρόνος για να σταθμιστεί το αν η Τουρκία θα έχει συνέπεια και συνέχεια στην αποκλιμάκωση της παραβατικής της συμπεριφοράς διεμήνυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογραμμίζοντας ότι δεν αρκεί η απόσυρση του Oruc Reis από την Ανατολική Μεσόγειο.

Έχουμε αρκετές εβδομάδες μπροστά

Για «βάθος χρόνου» μίλησε ο Στέλιος Πέτσας κληθείς κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών να σχολιάσει κατά πόσο μετά το χτεσινό tweet του Μεβλούτ Τσαβούσογλου προς το Νίκο Δένδια υπάρχει περιθώριο για άμεση επανέναρξη των διερευνητικών επαφών.

«Έχουμε πει ότι η Τουρκία να επιδείξει συνέπεια και συνέχεια στην αποκλιμάκωση της παραβατικής και προκλητικής της συμπεριφοράς. Αυτό δεν κρίνεται σε μία μέρα, θέλει ένα βάθος χρόνου, επομένως έχουμε μπροστά μας αρκετές εβδομάδες ακόμα να αξιολογηθεί η συμπεριφορά της γειτονικής χώρας».

Μάλιστα ο κ. Πέτσας ερωτηθείς κατά πόσο η κυβέρνηση περιμένει κάτι περισσότερο εκτός από την απόσυρση του Oruc Reis για να εκκινήσουν οι διερευνητικές επαφές Ελλάδας και Τουρκίας, απάντησε ότι «δεν είναι μόνο το Oruc Reis. Είχαμε δει και το προηγούμενο χρονικό διάστημα και άλλες προκλητικές ενέργειες όπως η επίσκεψη του Τούρκου προέδρου στα Κατεχόμενα, έχουμε δει πάρα πολλές δηλώσεις.

Όλα μπαίνουν στη ζυγαριά

Όλα αυτά μπαίνουν στη ζυγαριά, όλα αυτά σταθμίζονται, απλώς χρειάζεται ένας χρόνος ικανός προκειμένου να έχουμε αυτή τη στάθμιση που χρειάζεται».

Σε αυτό το πλαίσιο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επέμεινε ότι το πλαίσιο των συζητήσεων είναι η οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας και της ΑΟΖ. «Εμείς πάντα θα λέμε ότι θέλουμε τη συζήτηση όπως έχουμε πει να ξαναπιάσουμε το νήμα από εκεί που σταμάτησε το Μάρτιο του 2016 για να διευθετήσουμε τη μία και μοναδική διαφορά μας που είναι η οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών μεταξύ των δύο χωρών» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πέτσας.

Previous Article

«Ηχηρή» απάντηση Δένδια σε Τσαβούσογλου: Πάλι ξέχασες να αναφερθείς στο διεθνές δίκαιο

Next Article

Πέτσας: Ο συγχρωτισμός και οι συναθροίσεις μπορεί να γίνουν γιορτές για τον ιό και όχι για μας

Σχετικά Άρθρα