Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Χρυσοχοϊδης: Η Αστυνομία στους δρόμους τα Χριστούγεννα – Θα εξειδικευτούν και νέα μέτρα τις επόμενες μέρες

Για τους ελέγχους που θα πραγματοποιούν οι αστυνομικοί κατά τις ημέρες των εορτών μίλησε σε τηλεοπτική του συνέντευξη το πρωί της Δευτέρας (21/12) ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

«Η Αστυνομία θα είναι στους δρόμους τα Χριστούγεννα και πως τις επόμενες μέρες θα εξειδικευτούν νέα μέτρα» είπε και σημείωσε «στο μικροσκόπιο είναι και άλλες περιοχές της χώρας όπου μπορεί να επιβληθούν σκληρότερα μέτρα ανάλογα με της Δυτικής Αττικής».

Ερωτηθείς αν μετά την Ελευσίνα και τον Ασπρόπυργο μπορεί να ακολουθήσουν κι άλλα τοπικά lockdown σε άλλες περιοχές με αυξημένο ιικό φορτίο δεν το απέκλεισε σημειώνοντας πως «πράγματι παρακολουθούμε στενά με τους λοιμωξιολόγους την πορεία του ιού σε διάφορες περιοχές».

«Παρακολουθούμε κι άλλες περιοχές με πολύ μεγάλη προσοχή» είπε ο κ. Χρυσοχοϊδης μιλώντας στο Mega. Ερωτηθείς για τις ποιες περιοχές είναι αυτές και αν σε αυτές περιλαμβάνονται περιοχές της Θεσσαλίας, τόνισε ότι μεταξύ άλλων η Μαγνησία αλλά και άλλες περιοχές παρακολουθούνται και αν χρειαστεί θα ληφθούν μέτρα.

Μεγάλη είναι η ανησυχία που έχει δημιουργηθεί ευρύτερα στη Δυτική Αττική σημείωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, καθώς «θα είναι όλεθρος αν η Δυτική Αττική αρχίσει να πλημμυρίζει το Λεκανοπέδιο με κορoνοϊό».

«Τα μέτρα λήφθηκαν πολύ γρήγορα, τα τεστ στην περιοχή είναι χιλιάδες, ενώ ταυτόχρονα η Αστυνομία φυλάσσει διάφορες περιοχές που σύμφωνα με τους λοιμωξιολόγους έχουν πρόβλημα» δήλωσε και πρόσθεσε: «Το ίδιο ισχύει και για την Κοζάνη όπου το πρόβλημα δυστυχώς διατηρείται εδώ και αρκετούς μήνες».

Αναφερόμενος στους κινδύνους που υπάρχουν για τη διασπορά του ιού στα ρεβεγιόν και στον αριθμό των εννέα ατόμων για τις γιορτές στα σπίτια, τόνισε ότι αν δεν τηρηθούν τα μέτρα «την επόμενη μέρα θα έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας που θα είναι ολέθριο».

Για το λόγο αυτό, «τις επόμενες μέρες θα εξειδικευτούν μέτρα, που θα περιορίσουν στο ελάχιστο τις μετακινήσεις και τη δυνατότητα να κάνουμε καταχρήσεις». Θα κάνουμε Χριστούγεννα με την Αστυνομία στους δρόμους όπως ούτως ή άλλως γίνεται από τον Μάρτιο, είπε ο κ. Χρυσοχοϊδης. «Θα υπάρχουν αυστηροί έλεγχοι προκειμένου να τηρούνται οι αποφάσεις οι οποίες τελικώς θα ληφθούν».

Καταστροφή χαρακτήρισε δε εικόνες συνωστισμού όπως αυτές που παρατηρήθηκαν στην πλατεία Συντάγματος.

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στη Βρετανία και την απομόνωση της από τον υπόλοιπο κόσμο, μια κατάσταση η οποία όπως είπε θυμίζει Όργουελ.

Ειδικά για αυτό το θέμα, τόνισε ότι προς το παρόν δεν έχει τεθεί θέμα διακοπής των αεροπορικών συνδέσεων με τη Βρετανία, υπενθυμίζοντας ότι έχει ληφθεί απόφαση για επταήμερη καραντίνα όσων έρχονται από τη χώρα στην Ελλάδα.

Χιλιάδες αστυνομικοί θα χρειαστούν για τη τεράστια επιχείρηση του εμβολιασμού, είπε εξάλλου ο κ. Χρυσοχοϊδης, που απάντησε και σε ερωτήματα σχετικά με την προστασία των αστυνομικών έναντι του κορονοϊού αλλά και το αν θα δοθεί έκτακτο επίδομα στους αστυνομικούς, τονίζοντας ότι «θα έρθει η ώρα που θα γίνει γίνει κι αυτό. Θα υπάρξει πρόνοια για τους αστυνομικούς και για όλους όσους δίνουν μάχη αυτή τη στιγμή».

Τέλος για τη δήλωση που είχε κάνει στην Ελευσίνα ότι «αν χρειαστεί θα σφραγίσουμε και σπίτια», σημείωσε ότι «αν χρειαστεί θα σφραγίσουμε ολόκληρες περιοχές», υπό την έννοια ότι λαμβάνονται πολύ αυστηρά μέτρα. Τα μέτρα στη Δυτική Αττική αποδίδουν, κατέληξε ο κ. Χρυσοχοϊδης.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ