Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ – Νέο email βόμβα για Folli Follie: «Ήταν ενήμερος και ο Αλέξης Τσίπρας»

Ένα νέο email που περιλαμβάνεται στην έκθεση της PwC
και αποτελεί μέρος της σχετικής δικογραφίας για τη Folli Follie, φέρνεί στη δημοσιότητα τo parapolitika.gr.

Σύμφωνα με αυτό το email το οποίο έχει ημερομηνία 9 Μαΐου του 2018 και ώρα 16:09 και παραλήπτη τον Τζώρτζη Κουτσολιούτσο και αποστολέα τον διευθυντή ασφαλείας Ν.Σ. ο τότε πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας (σύμφωνα πάντα με τον αποστολέα του email), εμφανίζεται να ήταν ενήμερος για τις μεθοδεύσεις σχετικά με την υπόθεση της Folli Follie.

Συγκεκριμένα στο email που έχει στη διάθεσή του το parapolitika.gr αναφέρει χαρακτηριστικά ότι:

Κύριε Τζωρτζη, Θα ήθελα να σας ενημερώσω περιληπτικά για τα σημερινά αποτελέσματα της κινητοποίησης μας.

Η οδηγία από ψηλά είναι να συνδράμουνε τον Όμιλο. Αυτή είναι η θέση του Μαξίμου. Ενημερώθηκε και ο Πρωθυπουργός. Ο κος Μπαλαούρας έστειλε μήνυμα στον κ. Γ και του ανέφερε την κατάσταση.

Προσωπική επικοινωνία έγινε με τον Αντιπρόεδρο από τον κ. Λ. είπε ο κ. Τρ. να μην βγει ανακοίνωση και να πάμε στις 1615 για να συζητήσουμε μαζί τους για να έχουμε μια κοινή γραμμή (αυτοί και εμείς). «Ότι και να τους πουν στην επιτροπή μπορούμε να επέμβουμε.

Στη διάθεση σας
Ν.Σ.

Σ.Σ. Στη διάθεση του parapolitika.gr είναι τα πλήρη ονόματα που αναφέρονται στο email.Η αποκάλυψη – βόμβα

Υπενθυμίζεται πως όλα ξεκίνησαν το μεσημέρι της Δευτέρας όταν ήρθε στο φως της δημοσιότητας μαρτυρία φωτιά η οποία έβαλε στο «στόχαστρο» στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Πιο αναλυτικά στο πλαίσιο της δικαστικής έρευνας που διενεργείται για το σκάνδαλο της Folli Follie, μαρτυρία εμπλέκει 4 γνωστά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα, οι οποίοι φέρονται, την περίοδο που κυβερνούσε τη χώρα και συγκεκριμένα τον Μάϊο του 2018, να δείχνουν ενδιαφέρον για το «πάγωμα» του σκανδάλου ή την καθυστέρηση διαδικασιών που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Τα άτομα αυτά είναι οι πρώην υπουργοί Αλέκος Φλαμπουράρης, Αλέξης Χαρίτσης, Σταύρος Αραχωβίτης κια ο βουλευτής του κόμμαατος Μάκης Μπαλαούρας.

Αυτό προκύπτει από στοιχεία που περιλαμβάνονται στην έκθεση της εταιρείας PwC , η οποία με εντολή των δικαστικών αρχών διενήργησε έλεγχο στην Folli Follie. Πρόκειται για δύο πρώην υπουργούς και δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι, όπως προκύπτει από ηλεκτρονική αλληλογραφία που περιλαμβάνεται στην έκθεση 200 σελίδων, τον Μάϊο του 2018, φέρονται είτε να δείχνουν ενδιαφέρον για για να επιτευχθεί είτε πάγωμα της υπόθεση της Follie Follie είτε να φρενάρουν συγκεκριμένες διαδικασίες που βρίσκονταν σε εξέλιξη. Μάλιστα, ο υπάλληλος της εταιρίας σε ένα από τα μηνύματα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας που στέλνει στο Τζώρτζη Κουτσολιούτσο αναφέρεται του λέει χαρακτηριστικά πως «πρέπει δυστυχώς να διαθέσετε ένα κονδύλι για αυτές τις επαφές».Η έκθεση βρίσκεται στα χέρια της ανακρίτριας που συνεχίζει τη δικαστική έρευνα για το σκάνδαλο, ωστόσο, λόγω της αναφοράς για τα πολιτικά πρόσωπα αναμένεται να διαβαστεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών η οποία έχει την αρμοδιότητα να τα διαβιβάσει στη Βουλή.

Αναλυτικά, στα επίμαχα email, ο υπάλληλος της εταιρείας Ν.Σ. είχε διαρκή επικοινωνία με τον Τζώρτζη Κουτσολιούτσο. Σε ένα από αυτά αναφέρεται :

«Κύριε Τζώρτζη όπως έχετε ήδη ενημερωθεί ιδίως η παρουσία του προέδρου είναι καταλυτική. Είμαι σίγουρος ότι με την πίεση που τους ασκείται από τους ανθρώπους μας θα προχωρήσει ομαλά χωρίς εκπλήξεις η όλη διαδικασία. Όπως αντιλαμβάνεστε είναι πολύ δύσκολο για την επιτροπή γιατί πιέζεται από παντού να είναι πιο άμεση και σκληρή απέναντί μας, ήδη την κατηγορούν για ευνοϊκή μεταχείριση. Έχουμε όμως ισχυρούς συμμάχους. Αρκεί βέβαια και εμείς να τους βοηθήσουμε σε αυτά που μας ζητάνε, έστω και να δίνουμε στοιχεία σταδιακά με μία ροή. Χθες όπως σας είχα ενημερώσει είχα μία συνάντηση με έναν σύμβουλο που αντιπροσωπεύει έναν από τους τρεις βασικούς υποστηρικτές μας στην υπόθεση. Αφού μου είπε πόσο δύσκολο είναι το όλο εγχείρημα και πόσο εκτίθεται ο άνθρωπος του και τι έχει κάνει μέχρι τώρα για μας και ότι θα είναι μέχρι να τελειώσουν όλα δίπλα μας, μου είπε ότι έχει κάποιες ανάγκες. (80) Δεν θα ήθελα ούτε μέσω email ούτε τηλεφωνικά να μιλήσουμε πιο αναλυτικά. Νομίζω ότι τη στιγμή αυτή δεν έχουμε την πολυτέλεια κανένα σύμμαχό μας να χαρίσουμε στους αντιπάλους μας για οποιονδήποτε λόγο. Πρέπει δυστυχώς να διαθέσετε ένα κονδύλι για αυτές τις επαφές. Δεν είμαι υπέρ και το ξέρετε, αλλά σε αυτή την περίπτωση δε νομίζω ότι γίνεται διαφορετικά. Ενημερώστε με πως προχωρώ τουλάχιστον σε αυτή την περίπτωση. Παρακαλώ μονολεκτικά λόγω της σοβαρότητος. Με ένα ναι ή ένα όχι για να ξέρω τι να πω αύριο που περιμένουν απάντηση. Αν είναι ναι, μην πείτε το λόγο σε κανένα.»

Σε άλλο email με παραλήπτη πάλι τον Tζώρτζη Κουτσολιούτσο και ημερ. 11 Μαίου 2018 αναφέρεται, όπως προκύπτει από τη δικογραφία ότι:

«Κύριε Τζώρτζη θα ήθελα να σας ενημερώσω σχετικά με τα σημερινά πεπραγμένα. Επικοινώνησαν σήμερα με τον πρόεδρο της επιτροπής, ο κ. Μπαλαούρας (ο οποίος πραγματικά υπερβάλλει εαυτόν για τον όμιλο, είναι ο μπροστάρης), ο Φλαμπουράρης, ο κ. Χαρίτσης υπουργός Ανάπτυξης , ο κ. Αραχωβίτης από το στενό περιβάλλον. Ο δε πρόεδρος είπε ότι είναι η πρώτη φορά που καθυστερεί τόσο και ήδη δέχεται επικρίσεις για την ευνοϊκή συμπεριφορά της επιτροπής απέναντί μας. (Σε άλλες περιπτώσεις ενεργούν άμεσα). Σήμερα η έκτακτη επίσκεψη έπρεπε να γίνει μετά το θόρυβο που έχει δημιουργηθεί και από ότι μου είπαν οι δικοί μας, ήταν συνεργάσιμοι και φιλικοί (μας είχε ενημερώσει σχετικά ο πρόεδρος).»

Στην ίδια δικογραφία, με βάση τα email προκύπτει ότι: Στις 29 Μαίου του 2018 και ώρα 18.10 το απόγευμα , ο ίδιος υπάλληλος φέρεται να ενημερώνει μέσω email για τροπολογία που επρόκειτο να κατατεθεί και αφορούσε σε ευνοϊκή ρύθμιση που αφορούσε τα ΚΑΕ το οποίο email , σύμφωνα πάντα με τον υπάλληλο της εταιρείας ότι του το έστειλε ο κ. Μπαλαούρας.

Άμεση η απάντηση της Νέας Δημοκρατίας

Αιχμηρή ήταν η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, έπειτα από τα «πυρά» που εξαπέλυσε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εναντίον του κυβερνώντος κόμματος, σε σχέση με το σκάνδαλο της Folli-Follie

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωσή τονίζεται πως ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει ξεκάθαρες απαντήσεις σε σχέση με όλα όσα ήρθαν στο φως της δημοσιότητας και εξετάζονται από τη δικαιοσύνη.

Η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας:

Αντί να πετούν απο την Κουμουνδούρου τη μπάλα στην εξέδρα, ας απαντήσουν: Είναι κανονικό να εμφανίζονται στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ως νταραβερτζήδες και εκπρόσωποι προφυλακισμένων επιχειρηματιών; Είναι κανονικό να στέλνουν τις τροπολογιες στους εμπλεκόμενους επιχειρηματίες πριν καν τις καταθέσουν στη Βουλή;
Αν όλα αυτά είναι κανονικά στον δικό τους κόσμο του νταραβεριού και του «μαγαζιού», για όλους τους υπόλοιπους δεν είναι. Και οφείλουν ξεκάθαρες απαντήσεις!

Προσπαθεί να τα μαζέψει ο Φλαμπουράρης – «Δεν έχω σχέση με τη Folli-Follie»
Ο βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέκος Φλαμπουράρης, μετά την ανάδειξη του σκανδάλου της Folli-Follie όπου βρίσκει στο στόχαστρο τον ίδιο, αλλά και ακόμη δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και ένα ακόμη -τότε- κυβερνητικό στέλεχος, προσπάθει να αποδείξει την αθωότητα του στη συγκεκριμένη απόφαση.

Τα ήδη καταγεγραμμένα στοιχεία στοχοποιούν τον ίδιο τον Φλαμπουράρη και τους συνεργάτες του, σε μία υπόθεση όπου έχουν ήδη μεταβιβαστεί στην Εισαγγελεία Πρωτοδικών τα νέα στοιχεία του πολύκροτου σκανδάλου για την ευθύνη των υπουργών, αλλά και δύο ακόμη βουλευτών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Τι δήλωσε ο κ.Φλαμπουράρης

Με νέα τρομακτικά ψεύδη προσπαθούν να πλήξουν τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και εμένα προσωπικά. Αυτό που υπεύθυνα δηλώνω είναι ότι καμία σχέση δεν είχα, ούτε έχω με την υπόθεση της Folie Folie.
Δεν γνωρίζω κανένα από τα πρόσωπα της επιχείρησης και καμία επικοινωνία δεν είχα με κανέναν εξ’ αυτών, ούτε καν εκ του θεσμικού μου ρόλου ως Υπουργού Επικρατείας.
Η λάσπη που προσπαθούν να μου ρίξουν θα γυρίσει πίσω σε όλους όσους το επιδιώκουν. Οι αγωγές και μηνύσεις που ακολουθούν είμαι σίγουρος ότι θα τιμωρήσουν αυστηρά τους συκοφάντες και θα λάμψει η αλήθεια

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ