Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Διευθυντής Κέντρου Υγείας Βορείου τομέα Πατρών στα Παραπολιτικά 90,1: Ο σχεδιασμός που έχει γίνει είναι να εμβολιάζουμε 80 άτομα την ημέρα

«Δεν ανησυχώ γιατί είναι αναμενόμενο ο ιός έτσι κι αλλιώς να κάνει μεταλλάξεις», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή, ο διευθυντής Κέντρου Υγείας Βορείου τομέα Πατρών & υπεύθυνος συντονιστής ΕΟΔΥ Αχαΐας – Ηλείας και Αιτωλοακαρνανίας, Χαράλαμπος Μπακόπουλος, ερωτηθείς αν ανησυχεί για τη μετάλλαξη του ιού στην Αγγλία.

«Όλοι οι ιοί κάνουν μεταλλάξεις αλλά από τα στοιχεία που έχουμε μέχρι σήμερα ότι έχει την ικανότητα να μεταδίδεται πιο εύκολα. Περιμένουμε όμως και αυτό δεν θα επηρεάσει καθόλου την αποτελεσματικότητα του εμβολίου, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με τον εμβολιασμό, ο κ. Μπακόπουλος δήλωσε: «Εγώ είμαι στο Κέντρο Υγείας βορείου τομέα πρώην ΙΚΑ Αγίου Αλεξίου, σε ένα από τα μεγαλύτερα Κέντρα Υγείας αστικού τύπου σε όλη την Ελλάδα. Από τις 26/11 μας έχει έρθει ένα σχετικό έγγραφο από το υπουργείο με οδηγίες για να προετοιμαστούμε για τα εμβολιαστικά κέντρα. Εμένα το δικό μου Κέντρο Υγείας είναι στελεχωμένο με 180 άτομα, από την στιγμή που παρέλαβα το έγγραφο από το υπουργείο είμαστε σε πλήρη ετοιμότητα και είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε τον εμβολιασμό. Βέβαια οι οδηγίες είχανε ορισμένες προδιαγραφές για να μπορέσει να είναι έτοιμο το εμβολιαστικό κέντρο δηλαδή υπάρχει ομάδα εμβολιασμού δηλαδή ο κάθε επιστημονικά υπεύθυνος του Κέντρου Υγείας έπρεπε να έχει ορίσει έναν υπεύθυνο γιατρό, μια νοσηλεύτρια. Εγώ έχω δύο εμβολιαστικά κέντρα μέσα το Κέντρο Υγείας, θα γίνονται από το πρωί στις 8 μέχρι τις 10 η ώρα το βράδυ οι εμβολιασμοί και το Σάββατο».

Ερωτηθείς αν θα εμβολιαστεί το προσωπικού του Κέντρου Υγείας, απάντησε: «Βεβαίως, μας έχει έρθει από την 6η Υγειονομική Περιφέρεια να συμπληρώσουμε τα στοιχεία όλου του προσωπικού, του ιατρικού παραιατρικού προσωπικού και του διοικητικού αυτοί έχουν ενδιαφέρον και θέλουν να εμβολιαστούν. Το 70-75% είχα ανταπόκριση, είχα το ναι».

«Οι γιατροί πάνω από 90-95% έχουν πει ναι στον εμβολιασμό και έτσι πρέπει να είναι γιατί ο κάθε γιατρός έχει ευθύνη απέναντι στον εαυτό του, απέναντι στην οικογένειά του, απέναντι στους ασθενείς του κα απέναντι στην πατρίδα του», υπογράμμισε ο ίδιος.

Ερωτηθείς πόσα άτομα θα μπορούν να εμβολιάζονται την ημέρα στο συγκεκριμένο κέντρο Υγείας, ανέφερε: «Ο σχεδιασμός που έχει γίνει είναι να εμβολιάζουμε 80 άτομα την ημέρα. Θα λειτουργούμε από Δευτέρα ως Σάββατο, θα υπάρχει μια αίθουσα αναμονής που θα παραμένουν μετά τον εμβολιασμό για 20 με 25 λεπτά για πιθανές παρενέργειες του εμβολίου και οπωσδήποτε θα υπάρχει και ένα γραφείο που θα είναι ένας γιατρός και θα παίρνει ένα μικρό ιστορικό. Αυτό το ερωτηματολόγιο που έχει έρθει αλλά έτσι κι αλλιώς πάντα ο γιατρός παίρνει ένα μικρό ιστορικό για οποιαδήποτε ιατρική πράξη».

«Στο νομό Αχαΐας υπάρχουν 24 εμβολιαστικά κέντρα και σε όλη την 6η υγειονομική περιφέρεια είναι γύρω στα 164», δήλωσε επιπρόσθετα.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ