Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Νέα πολιτική θύελλα έφεραν οι αποκαλύψεις των Παραπολιτικών για το σκάνδαλο της Folli Follie

Πολιτική θύελλα προκαλούν οι αποκαλύψεις γύρω από την υπόθεση της εταιρείας Folli – Follie και τις καταγγελίες υψηλόβαθμου στελέχους της περί εμπλοκής πολιτικών προσώπων της κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Υπενθυμίζεται πως όλα ξεκίνησαν το μεσημέρι της Δευτέρας όταν ήρθε στο φως της δημοσιότητας μαρτυρία φωτιά η οποία έβαλε στο «στόχαστρο» στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ

Τα άτομα αυτά είναι οι πρώην υπουργοί Αλέκος Φλαμπουράρης, Αλέξης Χαρίτσης, Σταύρος Αραχωβίτης κια ο βουλευτής του κόμματος Μάκης Μπαλαούρας.

Νέο email βόμβα για Folli Follie: «Ήταν ενήμερος και ο Αλέξης Τσίπρας»

Την ίδια ώρα, ένα νέο email που περιλαμβάνεται στην έκθεση της PwC και αποτελεί μέρος της σχετικής δικογραφίας για τη Folli Follie
, έφερε σήμερα στη δημοσιότητα τo parapolitika.gr.

Σύμφωνα με αυτό το email το οποίο έχει ημερομηνία 9 Μαΐου του 2018 και ώρα 16:09 και παραλήπτη τον Τζώρτζη Κουτσολιούτσο και αποστολέα τον διευθυντή ασφαλείας Ν.Σ. ο τότε πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας (σύμφωνα πάντα με τον αποστολέα του email), εμφανίζεται να ήταν ενήμερος για τις μεθοδεύσεις σχετικά με την υπόθεση της Folli Follie.

Σύγκρουση ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ

Το κυβερνών κόμμα με ανακοίνωσή του, τονίζει πως η αξιωματική αντιπολίτευση «έπαιζε καθυστέρηση» όταν ήδη είχε ξεσπάσει το σκάνδαλο, κάνοντας πλάτες στους επιχειρηματίες.

«Όσο δεν απαντούν επιβεβαιώνουν πως τα νταραβέρια με υπόδικους επιχειρηματίες και όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας για το σκάνδαλο Folli Follie, είναι κομμάτι των δραστηριοτήτων του ”μαγαζιού” ή ένα ακόμα ”outsourcing”», αναψέρει χαρακτηριστικά η Πειραιώς.

Νέα πυρά ΝΔ κατά Τσίπρα με φόντο τις αποκαλύψεις των Παραπολιτικών

Στο μεταξύ, με νέα ανακοίνωσή της η ΝΔ ζητάει απαντήσεις…εδώ και τώρα για τα νέα δεδομένα που έρχονται στο φως της δημοσιότητας γύρω από την υπόθεση της Folli Follie.

«Τα νέα στοιχεία που έρχονται στο φως από την έρευνα για το μεγάλο σκάνδαλο της Folli Follie αποκαλύπτουν ότι ο ίδιος ο κ. Τσίπρας ήταν ενήμερος για τις παρεμβάσεις υπέρ των προφυλακισμένων επιχειρηματιών. Ο κ. Μπαλαούρας εμφανίζεται ξανά ως μεσολαβητής υπέρ των συμφερόντων της εταιρείας. Κι όλα αυτά την εποχή που οι αρχές και η τότε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ “έπαιζαν καθυστέρηση” όταν ήδη είχε ξεσπάσει το σκάνδαλο», αναφέρει η ΝΔ

ΣΥΡΙΖΑ : Συκοφαντίες της ΝΔ – Θα τα πούμε στα δικαστήρια

Προσφυγή στη δικαιοσύνη προαναγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλοντας τη ΝΔ ότι επενδύσει στη συκοφαντία για το σκάνδαλο Folli Follie.

Θα λογοδοτήσει στη Δικαιοσύνη

Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει:

«Η Ν.Δ. μπροστά στα αδιέξοδά της σε πανδημία και οικονομία συνεχίζει να επενδύει στη συκοφαντία.

Διαρρέει στον Τύπο επιλεκτικά αποσπάσματα της έκθεσης διαχειριστικού ελέγχου της Folli Follie, υιοθετώντας παντελώς ψευδείς, ασυνάρτητους και ανυπόστατους ισχυρισμούς του συνεργάτη των υπόδικων Κουτσολιούτσων, χωρίς κανένα στοιχείο που να τους τεκμηριώνει.

Την ίδια στιγμή, όμως, αποκρύπτει επιμελώς το γεγονός ότι ο ίδιος ο συντάκτης της εν λόγω έκθεσης υπογραμμίζει εμφατικά πως δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει ούτε «την ακρίβεια των ισχυρισμών του, ούτε αν όσα περιγράφονται είναι πραγματικά».

Η ΝΔ υπερψήφισε τη «σκανδαλώδη» τροπολογία

Η Ν.Δ. όμως αποκρύπτει επίσης επιμελώς και άλλες δυο βασικές πτυχές της υπόθεσης που κατεδαφίζουν τα περί μεθόδευσης καθυστερήσεων της διερεύνησης του σκανδάλου Folli Follie:

Ότι η Ελληνική Δικαιοσύνη, μόλις πριν λίγες μέρες, αρχειοθέτησε οριστικά τη δικογραφία για τυχόν ευθύνες και καθυστερήσεις της επιτροπής κεφαλαιαγοράς στην συγκεκριμένη υπόθεση.

Και ότι η ίδια η Ν.Δ. υπερψήφισε ως αντιπολίτευση και επανέφερε το 2020 ως κυβέρνηση την δήθεν «σκανδαλώδη» τροπολογία, η οποία ουδεμία σχέση έχει με καθυστερήσεις στην υπόθεση.

Δρόμος της λάσπης

Στο δρόμο της λάσπης, λοιπόν, που διάλεξε ο κος Μητσοτάκης για να καλύψει τις εγκληματικές του ευθύνες για τη πορεία της πανδημίας, αλλά και τα αληθινά σκάνδαλα της διαχείρισής της με τα εκατομμύρια των απευθείας αναθέσεων, θα τον αφήσουμε μόνο του.

Τα υπόλοιπα ενώπιον της δικαιοσύνης».

ΚΙΝΑΛ – Χρηστίδης: «Από το 2018 έχουμε αναδείξει τις ευθύνες που υπάρχουν στην υπόθεση Folli Follie

«Ήδη από το 2018 το Κίνημα Αλλαγής είχε αναδείξει στη Βουλή τις ευθύνες για την καθυστερημένη αντίδραση τόσο της τότε κυβέρνησης, όσο και της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και των Τραπεζών στη χρηματιστηριακή κατάρρευση της μετοχής της Folli Follie. Περιμένουμε να έρθει στη Βουλή ο φάκελος για να τοποθετηθούμε θεσμικά και με πληρότητα», αναφέρει σε σχόλιο του ο Εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ