Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Υπερψηφίστηκε η διάταξη του Μάκη Βορίδη – Ακατάσχετες και αφορολόγητες εφεξής οι ενισχύσεις Covid-19 που λαμβάνουν οι Έλληνες αγρότες

Ακατάσχετες και αφορολόγητες καθίστανται εφεξής οι ενισχύσεις που καταβάλλονται στο πλαίσιο δράσεων αντιμετώπισης των επιπτώσεων του κοροναϊού
στον πρωτογενή τομέα, έπειτα από την υπερψήφιση – με ευρεία πλειοψηφία – από τη Βουλή της διάταξης του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκη Βορίδη.

Με τη συγκεκριμένη διάταξη, οι ενισχύσεις που λαμβάνουν οι Έλληνες αγρότες δεν υπό-κεινται σε οποιονδήποτε φόρο, τέλος, εισφορά ή άλλη κράτηση υπέρ του Δημοσίου, είναι ανεκχώρητες και ακατάσχετες στα χέρια του Δημοσίου ή τρίτων, κατά παρέκκλιση κάθε άλλης αντίθετης γενικής ή ειδικής διάταξης, δεν δεσμεύονται, και δεν συμψηφίζονται με βεβαιωμένα χρέη προς το Δημόσιο, τα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, τους οργανι-σμούς τοπικής αυτοδιοίκησης και τα νομικά πρόσωπά τους, τα ασφαλιστικά ταμεία και τα πιστωτικά ιδρύματα.

Υπενθυμίζεται πως κατά την έναρξη της χθεσινής συζήτησης στην Ολομέλεια, ο κ. Βορίδης υπεραμύνθηκε της διάταξης υπογραμμίζοντας την έμπρακτη στήριξη της κυβέρνησης και του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στον πρωτογενή τομέα, υπογραμμί-ζοντας πως τα ποσά αυτά αφορούν στην κάλυψη των αναγκών των Ελλήνων αγροτών για να συνεχίσουν απρόσκοπτα την παραγωγική τους διαδικασία και όχι για να καλύψουν άλ-λες ανάγκες. Υπό αυτό το πρίσμα ο κ. Βορίδης ευχαρίστησε τους υπουργούς Εργασίας και Οικονομικών καθώς και με τη δική τους συμβολή, οι Έλληνες παραγωγοί δύναται να ει-σπράξουν τα ποσά της αποζημίωσης χωρίς να προσκομίσουν φορολογική ή ασφαλιστική ενημερότητα.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ