Έκοψαν το ρεύμα σε οικογένεια καρκινοπαθή παραμονές Χριστουγέννων

Share:

            Ένα ακόμη παράδειγμα των αποτελεσμάτων της βάρβαρης πολικής της κυβέρνησης είχαμε στο νησί μας πριν 2 μέρες. Ένας καρκινοπαθής συνάδελφος μαζί με την οικογένειά του βρήκαν κομμένο το ρεύμα στο σπίτι τους όταν γύρισαν μετά από νοσηλεία στο Νοσοκομείο. Η οικογένεια που έχει δύο μικρά παιδιά αντίκρισε έτσι το πιο απάνθρωπο πρόσωπο των συνεπειών της οικονομικής κρίσης.

            Οι πάροχοι ηλεκτρικού ρεύματος, με προκλητικό τρόπο και με τις πλάτες της κυβέρνησης, δε διστάζουν να κόψουν το ρεύμα σε ανθρώπους που ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας, που αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα, ακόμα και καρκινοπαθών σε αυτή την περίπτωση, που προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα με επιδόματα που δεν φτάνουν ούτε για την κάλυψη των στοιχειωδών αναγκών, τροφής και φαρμάκων, ακόμα και σε οικογένειες που ζουν από τα συσσίτια των δήμων. Είναι αποκαλυπτικό άλλωστε ότι μέσα στις ημέρες των γιορτών τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ έχουν αναλάβει να υλοποιήσουν 7.000 διακοπές ρεύματος σε όλη την Ελλάδα!!!

Όλα αυτά σε μία εποχή όπου χιλιάδες εργαζόμενοι είτε οδηγούνται στην ανεργία, είτε βρίσκονται σε αναστολή εργασίας, και προσπαθούν να επιβιώσουν με τα πενιχρά επιδόματα και τα χρέη να συσσωρεύονται λόγω αυτής της κατάστασης.

Η αλληλεγγύη που εκφράστηκε από τα σωματεία των εργαζομένων και προς την οικογένεια αυτή δείχνει τη σημασία που έχει η οργάνωση όλων μας. Μόνο ο ένας στο πλευρό του άλλου μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες, να παλέψουμε για να καλυτερέψουν οι ζωές μας, να ζήσουμε όπως μας αξίζει.

Ας αναρωτηθεί ο καθένας, μπορούμε να συμβιβαζόμαστε, την ώρα που υπάρχει αμύθητος πλούτος γύρω μας, τεράστιες τεχνολογικές και επιστημονικές εξελίξεις, να υπάρχουν οικογένειες το 2020 που θα ζουν στο σκοτάδι και στο κρύο; Αυτή είναι η ζωή που αξίζει σε εμάς και τα παιδιά μας; Ή μήπως είναι και αυτό «ατομική ευθύνη» του καθενός; 

Απαιτούμε από την κυβέρνηση να πάρει άμεσα μέτρα προστασίας της ζωής και της υγείας του λαού. Καλούμε τα σωματεία και τους μαζικούς φορείς σε κάθε γειτονία και χωριό, σε κάθε γειτονιά, να υψώσουν τείχος προστασίας απέναντι στις διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος, όπως και νερού, τηλεφώνου.

Διεκδικούμε:

  • Να απαγορευτεί κάθε διακοπή παροχής του ρεύματος σε εργατικές και λαϊκές οικογένειες που υποφέρουν για το διάστημα των εορτών και όσο διαρκεί η κρίση,
  • Να προχωρήσει η επανασύνδεση των παροχών ρεύματος σε όλους όσους πραγματικά αδυνατούν να αποπληρώσουν την οφειλή τους,
  • Να γίνει ουσιαστικό κούρεμα του χρέους στη ΔΕΗ και σε κάθε άλλο πάροχο ενέργειας σε ανέργους, σε όσους βρίσκονται σε αναστολή σύμβασης και άλλους χαμηλόμισθους ή φτωχούς επαγγελματίες. Στη βάση αυτή να διαμορφωθούν ρυθμίσεις που να αντιστοιχούν στις πραγματικές δυνατότητες αποπληρωμής των φτωχών εργατικών και λαϊκών νοικοκυριών.
Previous Article

Η υγειονομική κατάσταση της Κέρκυρας ενόψει εμβολιασμών

Next Article

Χριστουγεννιάτικο Μήνυμα του Στέφανου Γκίκα

Σχετικά Άρθρα