Βορίδης: Κατεβλήθησαν πάνω από 33 εκατ. ευρώ σε πληγέντες παραγωγούς από τον κοροναϊό

Share:
Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης στο πλαίσιο εφαρμογής του ολοκληρωμένου σχεδίου που εφαρμόζει το υπουργείο για την ενίσχυση των κλάδων που επλήγησαν από τις επιπτώσεις της πανδημίας του κοροναϊού, ενέκρινε το πακέτο πληρωμής που αφορά τους πληγέντες παραγωγούς έξι αγροτικών προϊόντων.

Συγκεκριμένα, η πληρωμή του ποσού αφορά τους παρακάτω τομείς:

• Επιτραπέζια ελιά Καλαμών

• Πρώιμο Καρπούζι χαμηλής κάλυψης

• Ανοιξιάτικη Πατάτα

• Τομάτα θερμοκηπίου Κρήτης

• Αγγούρι θερμοκηπίου Κρήτης

• Μελιτζάνα θερμοκηπίου Κρήτης

Το συνολικό ποσό που διατέθηκε προς τους Έλληνες παραγωγούς ανέρχεται σε 33.351.652,10 ευρώ, η πίστωσή του στους λογαριασμούς των δικαιούχων ολοκληρώθηκε την Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου και αφορά συνολικά 21.465 δικαιούχους.

Όπως επισημαίνει σε σχετική δήλωσή του ο κ. Βορίδης, συνεχίζεται απρόσκοπτα η καταβολή των ενισχύσεων προς τους πληγέντες Έλληνες αγρότες καθώς και η εκτίμηση της δια-ταραχής που επιφέρει η πανδημία του κορωνοϊού και σε άλλους τομείς της πρωτογενούς παραγωγής προκειμένου να υπάρξει άμεση παρέμβαση του υπουργείου, όπου αυτό κρίνεται αναγκαίο.

Previous Article

Μαθητές από ακριτικές περιοχές και το Ειδικό Σχολείων Κωφών και βαρήκοων θα πουν αύριο διαδικτυακά τα κάλαντα στον πρωθυπουργό

Next Article

ΝΔ για ΣΥΡΙΖΑ και Folli-Follie: «Tο μαγαζί» αντέδρασε πετώντας εμμονικά τη μπάλα στην εξέδρα και κατέληξε πετώντας τη μπάλα στη Μαρέβα Μητσοτάκη

Σχετικά Άρθρα