Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Κύρτσος στα Παραπολιτικά 90,1: Υπάρχει ξεκάθαρη παραδοχή της συναλλαγής ΣΥΡΙΖΑ – Folli-Follie

Ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κύρτσος φιλοξενήθηκε στα Παραπολιτικά 90,1 και  στην εκπομπή «Μέχρι τέλους» όπου μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στο πολύκροτο σκάνδαλο της Folli Follie.

Συγκεκριμένα, ο κ.Κύρτσος τόνισε πως δεν αποτελεί «εμμονή» της ΝΔ να μιλάει για τη σκανδαλώδη διαχείριση του θέματος, αλλά αποτελεί μία γενικότερη εντύπωση, τονίζοντας τις μεγάλες ευθύνες που έχει η επιτροπή κεφαλαιαγοράς η οποία δεν αντελήφθη τίποτα σε σχέση με το γεγονός.  Παράλληλα, τόνισε την ευθύνη που είχε ο πρόεδρος της επιτροπής, ο οποίος παρά την δεδομένη εποπτεία λόγω θέσης δεν αντέδρασε στο θέμα.

Τέλος, στο θέμα της αλληλογραφίας σημείωσε πως αυτή πρέπει να διερευνηθεί στο 100% προκειμένου να διεξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα, αλλά αυτό δε σημαίνει πως δεν υπάρχει σκάνδαλο, αναφέροντας χαρακτηριστικά την παραδοχή της συναλλαγής.  

Τι είπε ο Γιώργος Κύρτσος

ΓΙΑ FOLLI FOLLIE: Δεν νομίζω ότι μιλάει μόνο η ΝΔ για σκάνδαλο, είναι γενικά αυτή η εντύπωση, μιας σκανδαλώδους διαχείρισης.Η FOLLI Follie ήταν μια πολυεθνική με ελληνικές ρίζες η οποία στήριξε την παγκόσμια ανάπτυξή της σε πλαστούς ισολογισμούς.

Τα πράγματα ξέφυγαν το 2017 και το 2018 , επομένους βλέπουμε 2 πράγματα σε ότι αφορά την τότε κυβέρνηση , την ευθύνη της επιτροπής κεφαλαιαγοράς η οποία δεν αντελήφθη τίποτα ενώ είχε έναν πρόεδρο έμπιστο της τότε κυβέρνησης – τον είχα συναντήσει σε διάφορα τηλεοπτικά πάνελ και μου είχε κάνει εντύπωση η οικονομική του ανάλυση που ήταν πάντα υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς λογική βάση κατά την άποψή μου, και τελικά μετά τις συναντήσεις μας τις τηλεοπτικές διορίστηκε πρόεδρος στην επιτροπή κεφαλαιαγοράς. Αυτός λοιπόν είχε την εποπτεία. Δεν είδα να αντιδράσει στο θέμα.

Μετά βλέπουμε μια αλληλογραφία που δεν είναι βέβαια 100% αξιόπιστη ,πρέπει να διερευνηθεί , που δείχνει ότι ένας υπεύθυνος ασφαλείας που φαίνεται ότι έκανε και τις σκοτεινές διαδρομές της εταιρείας είχε αναπτύξει μια συνεργασία με έναν βουλευτή της εποχής εκείνης του ΣΥΡΙΖΑ , ο οποίος προτού υποβάλει τροπολογίες στη Βουλή , την υπέβαλε στον υπεύθυνο ασφαλείας της FOLLI FOLLIE και βέβαια έπαιρνε και λεφτά για αυτή την υπόθεση, όπως ο ίδιος έχει δηλώσει. Απλά η διαφορά είναι ότι ορισμένοι τον κατηγορούν ότι τα έβαζε στην τσέπη και άλλου ότι τα έβαζε στην εκλογική του περιφέρεια. Όπου και να τα έβαζε είναι σκάνδαλο.

Το αντάλλαγμα έστω και αν είναι για καλό σκοπό είναι σε βάρος του δημόσιου συμφέροντος και υπέρ της εκλογικής του πελατείας. Έχουμε μια παραδοχή ότι συναλλάχτηκε.

Όταν κλονίζεται μια τόσο μεγάλη εταιρεία , προφανώς είχε ενημερωθεί το Μαξίμου, προφανώς οι οικονομικοί σύμβουλοι τα ήξεραν. Αυτά είναι λογικά συμπεράσματα. Αυτό δεν σημαίνει ότι ο κ. Τσίπρας είναι ένοχος για κάτι περίεργο σημαίνει όμως ότι από πολιτική άποψη, είναι υποκριτής.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ