Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Παγώνη στα Παραπολιτικά 90,1: Το εμβόλιο κατά του κοροναϊού είναι ασφαλές, έχει πάρει έγκριση από επιστημονικές επιτροπές

«Το εμβόλιο κατά του κοροναϊού είναι ασφαλές καθώς έχει πάρει έγκριση από επιστημονικές επιτροπές», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή, η Πρόεδρος της
Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών – Πειραιά Ματίνα Παγώνη.

Η κ. Παγώνη ανέφερε πως «ο εμβολιασμός δεν είναι υποχρεωτικός», ενώ σημείωσε πως «συνειδητά ο κάθε υγειονομικός θα εμβολιαστεί».

«Είναι άδικο να λέγεται πως οι υγειονομικοί δεν θα εμβολιαστούν», τόνισε η ίδια.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη της Ματίνας Παγώνη στα Παραπολιτικά 90,1:

«Εμείς επιστημονικά από τις επιτροπές που έχουν ελέγξει τα εμβόλια αυτά, είμαστε πεπεισμένοι ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές γιατί κανένας από τους επιστήμονες δεν θα έβαζε την υπογραφή του. Εμείς επειδή για όλα τα εμβόλια έχουμε άποψη και δεν μιλάμε μόνο για το συγκεκριμένο, ξέρουμε ποιες είναι οι διαδικασίες και όταν έχει πάρει την έγκριση από τις συγκεκριμένες επιτροπές σημαίνει ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές», ανέφερε χαρακτηριστικά η πρόεδρος ΕΙΝΑΠ.

Αναφορικά με τη διστακτικότητα των υγειονομικών να εμβολιαστούν, η κ. Παγώνη σημείωσε: «Είναι τελείως άδικο αυτό το οποίο λέγεται για τους γιατρούς διότι η διαδικασία που ξεκίνησε την Παρασκευή και στάλθηκαν οι εντολές από τις ΥΠΕ στα νοσοκομεία να απαντήσουν οι γιατροί με λίστες τα ονόματά τους ποιοι θα συμμετέχουν, Παρασκευή μεσημέρι προς απόγευμα μέσα σε 3 ώρες και να επιστρέψουν οι λίστες στις ΥΠΕ είναι λογικό να μην μπορούν όλοι οι γιατροί να δώσουν τα ονόματά τους. Και αυτό ήταν τελείως άδικο γιατί εκτός από αυτές τις λίστες δημιουργούνται και άλλες λίστες στα νοσοκομεία για ανθρώπους οι οποίοι ούτε κάν είχαν ενημερωθεί ότι έπρεπε να γραφτούν τα ονόματά τους».

«Υπάρχει νομοθεσία σαφής που δεν μπορείς να βάλεις υποχρεωτικά τον εμβολιασμό όμως συνειδητά ο κάθε συνάδελφος και με την παρότρυνση των υπολοίπων σε κάθε τμήμα και των υπευθύνων πιστεύω ότι δεν υπάρχει πρόβλημα και θα εμβολιαστεί. Τουλάχιστον εγώ δεν έχω ακούσει έναν συνάδελφος μου στα νοσοκομεία που να μου πει ότι δεν θα εμβολιαστεί πως έχει γίνει αυτή η ιστορία να λένε ότι είπαν οι γιατροί ότι δεν θα εμβολιαστούνε…», διευκρίνισε επιπρόσθετα.

«Δεν ρώτησε κανείς πως αυτή τη στιγμή οι γιατροί παλεύουμε με τον ίδιο αριθμό όπως ήταν μέχρι τώρα και με αρκετούς οι οποίοι νοσούν, και βγάζουν τις εφημερίες και αντεπεξέρχονται σε αυτά που συμβαίνουν στα νοσοκομεία. Αυτό δεν το ρώτησε κανείς και επιπλέον η Αττική βοηθάει με ιατρικό προσωπικό μετακινήσεις στη Βόρεια Ελλάδα γιατί οι συνάδελφοί μου έχουν σοβαρά προβλήματα στη Βόρεια Ελλάδα και δεν μπορούν να τα βάλουν πέρα, αυτά τουλάχιστον βγάλετε τα προς τα έξω να δείτε ότι οι γιατροί έχουν κάνει ότι ήταν δυνατόν να κάνουν», κατέληξε.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ