Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Χριστουγεννιάτικο Μήνυμα του Στέφανου Γκίκα

«Οι γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς είναι ημέρες χαρούμενες, αισιόδοξες αλλά και ημέρες περισυλλογής.

Οι φετινές Γιορτές είναι όμως διαφορετικές. Δεν θα τις γιορτάσουμε όπως συνήθως. Θα χρειαστεί να μείνουμε μακριά από συγγενείς και φίλους για να τους προστατέψουμε και να προστατευθούμε. Οφείλουμε να μείνουμε μαζί από απόσταση, έτσι ώστε του χρόνου, στα γιορτινά τραπέζια να είμαστε πάλι όλοι μαζί.

Η πανδημία του Covid-19 που πλήττει την ανθρωπότητα επηρέασε κάθε πτυχή του 2020. Πλέον, είμαστε πιο αισιόδοξοι, αφού σύντομα θα αρχίσει ο εμβολιασμός των πολιτών και σιγά σιγά θα ξεκινήσουμε να κερδίζουμε αυτό που μας έχει λείψει περισσότερο από όλα: την κανονικότητα και τις συνήθειές μας.

Πρόκειται για μία μεγάλη προσπάθεια, την οποία θα στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις, αφού το εμβόλιο κατά του κορονοϊού είναι «το όπλο» που κατασκεύασαν οι επιστήμονες για να κερδίσουμε αυτή την μεγάλη μάχη.

Η χρονιά που φεύγει ήταν δύσκολη για όλους τους πολίτες ανά την Επικράτεια, αλλά και στην Κέρκυρα, τους Παξούς και τα Διαπόντια Νησιά. Ορισμένοι ήρθαν αντιμέτωποι με τον κορονοϊό, άλλοι έχασαν αγαπημένα τους πρόσωπα. Επαγγελματίες και εργαζόμενοι όλων των κλάδων βρέθηκαν μπροστά σε πρωτόγνωρες συνθήκες μέσα στην αβεβαιότητα που έφερε η κρίση της πανδημίας.

Η Κυβέρνησή μας, στάθηκε από την πρώτη στιγμή δίπλα σε όσους επλήγησαν και πλήττονται από την κρίση, απλώνοντας ένα δίχτυ προστασίας. Δεν δίστασε να διορθώσει, να αναπτύξει και να ανασχεδιάσει πολιτικές, προκειμένου να γίνουν πιο αποτελεσματικές οι παρεμβάσεις ώστε να στηριχθούν οι δυνατόν περισσότεροι πολίτες.  

Την ευγνωμοσύνη όλων μας έχουν οι ιατροί, οι νοσηλευτές και όλοι οι εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία μας, που από την Άνοιξη δίνουν μία γενναία μάχη, υπερβάλλοντας εαυτόν, προκειμένου να περιθάλψουν και να φροντίσουν τους ασθενείς που νοσούν από τον κορονοϊό.

Σε αυτό το πλαίσιο, το Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας και τα Κέντρα Υγείας του Νομού Κερκύρας στάθηκαν αντάξια των προσδοκιών, με τους ιατρούς και τους νοσηλευτές να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό.

Μάλιστα το Νοσοκομείο της Κέρκυρας, σε ότι αφορά στην αντιμετώπιση ασθενών με Covid-19, αξιολογήθηκε στις επιστημονικές μετρήσεις, ως ένα από τα καλύτερα Νοσοκομεία της Χώρας.

Εύχομαι ολόψυχα στους πολίτες της Κέρκυρας, των Παξών και των Διαποντίων Νήσων Καλά Χριστούγεννα!

Το νέο έτος μαζί με την Ελπίδα να μας φέρει Υγεία, Ειρήνη, Ευτυχία και επιστροφή στην Κανονικότητα!

Χρόνια Πολλά!»

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ