Μητσοτάκης: Σπουδαία μέρα για την επιστήμη και την ΕΕ -Εμβολιάστηκε ο Έλληνας πρωθυπουργός

Share:
Εμβολιάστηκε στις 2:30 στο νοσοκομείο «Αττικόν» ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης.
«Για πρώτη φορά μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι» είπε ο κ. Μητσοτάκης κατά την άφιξή του και ακολούθως χαιρέτησε το νοσηλευτικό προσωπικό.

Αμέσως μετά τον εμβολιασμό του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε: «Σπουδαία μέρα για την επιστήμη και Ευρωπαϊκή Ενωση. Κατάφερε και παρέδωσε την ίδια μέρα σερ όλες τις χώρες κάνοντας πράξη το μήνυμα της αλληλεγγύης. Οι Ελληνες χαμογελάμε κάτω από τις μάσκες μας. Εμβολιαζόμαστε για να δώσουμε το μήνυμα οτι το εμβόλιο είναι ασφαλές και αποτελεσματικό. Μαζί μας και οι υγειονομικοί που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή της μάχης,. Τους χρωστάμε πολλά».

«Σκοπός μας να εμβολιάσουμε την μεγάλη πλειοψηφία των ελληνων. Όσοι με καχυποψία αντιμετωπίζουν το εμβόλιο θα πείθονται ότι είναι ο μόνος τρόπος να τελειώνουμε με την περιπέτεια του κορωνοϊού, να μπορέσουμε να αγκαλιάσουμε τους ανθρώπους που αγαπάμε και να ξαναπάρει μπροστά η οικονομία. Το 2021, είναι τα 200 χρονιά από την έναρξη της ελληνικής επανάστασης και θα γράψουμε νέες σελίδες στην ιστορία του τόπου», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο πρωθυπουργός πριν τον εμβολιασμό του συμπλήρωσε το σχετικό έγγραφο και ακολούθως μετέβη στην αίθουσα του εμβολιασμού. Καθόλη τη διάρκεια του εμβολιασμού του πρωθυπουργού, παρευρισκόταν στο δώματιο και ο Καθηγητής Παθολογίας-Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας, ο οποίος απαντούσε στις ερωτήσεις του πρωθυπουργού.

Λίγα λεπτά αργότερα, εμβολιάστηκε ο καθηγήτης Παθολογίας-Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας στο Νοσοκομείο «Αττικόν», ενώ στις 15:00 ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι νωρίτερα εμβολίαστηκαν στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η νοσηλεύτρια ΜΕΘ στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός Ευσταθία Καμπισιούλη και ο 88χρονος ηλικιωμένος Μιχάλης Γιοβανίδης, φιλοξενούμενο σε Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός.

Δείτε live τους πρώτους εμβολιασμούς στην Ελλάδα:

Ακολουθούν οι εμβολιασμοί των:

14:45 Καθηγητής Παθολογίας-Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας στο Νοσοκομείο Αττικόν

15:00 Πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός

15:30 Γραμματέας Μέρα25 Γιάνης Βαρουφάκης στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός

16:00 Πρόεδρος Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός

16:30 Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός

17:00 Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου Ιερόθεος στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός

Previous Article

«Η επιστήμη μας έκανε το καλύτερο δώρο» – Τι είπε η Σακελλαροπούλου μετά τον εμβολιασμό της

Next Article

Κοροναϊός: Εμβολιάστηκε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Σχετικά Άρθρα