Πρόωρες εκλογές τον Σεπτέμβριο «βλέπουν» στον ΣΥΡΙΖΑ

Share:
Τα σενάρια πρόωρων εκλογών το φθινόπωρο επεξεργάζονται τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης καθώς όπως λένε τόσο η αντιμετώπιση του δεύτερου κύματος της πανδημίας από την κυβέρνηση όσο και το θέμα των εμβολίων θα αποβούν μοιραία για το Μέγαρο Μαξίμου.

Όπως επισημαίνουν μάλιστα στελέχη της Κουμουνδούρου , συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη από τους πρώτους κιόλας μήνες μιλούσαν για κάλπες θέλοντας με αυτό τον τρόπο να κάψουν την απλή αναλογική.

“Αν είχαμε μπροστά μας μία μόνο εκλογική αναμέτρηση ίσως και να το επιχειρούσαν, αλλά οι διπλές κάλπες έκαναν απαγορευτικό το εγχείρημα ” ανέφεραν χαρακτηριστικά τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Αλέξης Τσίπρας αν και δεν ζητάει εκλογές έχει μπει με έναν τρόπο στην συζήτηση για την προοδευτική διακυβέρνηση του τόπου. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στο άρθρο του στην Εφημερίδα των Συντακτών εμφάνισε ως καθήκον του κόμματός του “να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για μία νέα κοινωνική αλλά και πολιτική πλειοψηφία που θα διεκδικήσει τη νίκη απέναντι στη Δεξιά του αυταρχισμού και της ταξικής μεροληψίας, ώστε μία νέα προοδευτική κυβέρνηση να οδηγήσει τη χώρα με ασφάλεια στον δρόμο της ευημερίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης”.

Στην Κουμουνδούρου επικεντρώνονται ακόμα σε αυτά που είπε η Φώφη Γεννηματά από το βήμα της Βουλής συνδέοντας τις οποίες εξελίξεις ωστόσο αποκλειστικά με την πορεία του ΚΙΝΑΛ.

Ο Γιώργος Παπανδρέου, από την πλευρά του σε συνέντευξη του στο περιοδικό “Πατρινόραμα”, ανέφερε ότι “η ανασυγκρότηση της προοδευτικής παράταξης είναι ένα πολύ δύσκολο, αλλά απαραίτητο εγχείρημα”.

Τις δηλώσεις Παπανδρέου σχολίασε ο τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης λέγοντας: «Ο Γιώργος Παπανδρέου είπε το αυτονόητο. Μακάρι να το λένε όλο και περισσότεροι μέσα στο ΚΙΝΑΛ και στην ευρύτερη Κεντροαριστερά. Tο περίεργο δεν είναι αυτό που είπε ο πρώην Πρωθυπουργός, αλλά αυτό που δεν λένε όλοι όσοι μεγάλωσαν και πορεύτηκαν σε άλλες εποχές με το σύνθημα και το περιεχόμενο «ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει δεξιά». Αυτό, όπως όλοι θυμούνται, δεν ήταν σύνθημα ούτε του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε του Συνασπισμού.

Η προοπτική της προοδευτικής διακυβέρνησης, της συνεργασίας των προοδευτικών δυνάμεων που το επιθυμούν σε Ελλάδα και Ευρώπη βρίσκεται στον πυρήνα της πολιτικής μας εδώ και πολύ καιρό. Ήδη από το 2016, είχαμε μιλήσει για τον στόχο των προοδευτικών συγκλήσεων σε Ελλάδα και Ευρώπη, κάτι το οποίο προωθήσαμε με συνέπεια και μεγάλη προσπάθεια τα επόμενα χρόνια για να φτάσουμε στο «άνοιγμα» και τη διεύρυνση από το 2018.

Previous Article

Χαρδαλιάς στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ: Δεν θα γίνει πλήρης άρση του lockdown τον Ιανουάριο – Ο στόχος είναι να επανεκκινήσει η λειτουργία των σχολείων στις 8 Ιανουαρίου

Next Article

H Κυριακή της «Ελευθερίας» από τον «αόρατο εχθρό» : Έγιναν οι πρώτοι εμβολιασμοί – Τα μηνύματα και το στοίχημα της επόμενης ημέρας

Σχετικά Άρθρα