Άδωνις για καταδίκη Καμμένου: Οι ίδιοι άνθρωποι παράγουν παράνοια και ψευτιά και σήμερα

Share:
Χτες έγινε γνωστή μια ακόμη καταδικαστική απόφαση κατά του Πάνου Καμμένου
. Ο πρώην υπουργός Αμυνας καλείται τώρα να πληρώσει ακριβά στον Ανδρίκο Παπανδρέου, γιο του Ανδρέα Παπανδρέου, για όσα συκοφαντικά είχε υποστηρίξει πριν από χρόνια για τα περίφημα CDS. Ηταν τότε που ο Πάνος Καμμένος κατήγγειλε την οικογένεια Παπανδρέου ότι κερδοσκοπούσε σε βάρος της Ελλάδας

Το δικαστήριο έριξε «καμπάνα» 50.000 ευρώ στον πρόεδρο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, μια αποζημίωση που θα πρέπει να καταβάλει στον αδερφό του πρώην πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου.

Την συγκεκριμένη απόφαση του δικαστηρίου σχολιάζει μέσω του λογαριασμού του στο facebook ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων και αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, με μια μακροσκελή ανάρτηση, το ιστορικό αυτής της συκοφαντίας, υπερασπίστηκε τον Αντρίκο Παπανδρέου και έκανε λόγο για τον «παραλογισμό και τη συνωμοσιολογία» στην εποχή του αντιμνημονίου. Σημείωσε, μάλιστα, ότι και σήμερα οι ίδιες δυνάμεις πρωταγωνιστούν στη «συνωμοσιολογία για το εμβόλιο, για τον ιό κλπ» και καταλήγει:

Ο Άδωνις Γεωργιάδης λέει χαρακτηριστικά οτι «Τότε ως συνήθως αν και από άλλο κόμμα αλλά πάντα υπερασπιζόμενος την αλήθεια βγήκα και αποδόμησα όσα έλεγε ο Καμμένος. Έκτοτε αυτός με μίσησε και περάσαμε μια δεκαετία με σφοδρή σύγκρουση»


Δείτε αναλυτικά τι έγραψε ο Άδωνις Γεωργιάδης:

Πριν από δέκα περίπου χρόνια ήμουν ακόμη βουλευτής του ΛΑόΣ όταν ο τότε βουλευτής της ΝΔ κ. Πάνος Καμμένος είχε κατηγορήσει τον τότε Πρωθυπουργό του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργο Παπανδρέου και την οικογένεια του ως “brokers” δηλ μεσολαβητές που πούλησαν τα cds των ΕΛΤΑ και πήγαν την Ελλάδα επίτηδες στην χρεωκοπία για να θησαυρίσουν. Τότε το πολιτικό κλίμα ήταν εξαιρετικά οξυμένο με το Αντιμνημόνιο στα πρώτα του βήματα αλλά πλέον γινόταν φανερό ότι η λαϊκή δυσαρέσκεια για τα μέτρα λιτότητας θα ξεσπούσε από ώρα σε ώρα.
Αν και θα περίμενε κανείς ότι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ τότε θα έσπευδαν να υπερασπιστούν τον Πρωθυπουργό τους, με διάφορες δικαιολογίες σιώπησαν εκτός λίγων εξαιρέσεων. Οι περισσότεροι έλεγαν «ποιος ασχολείται με τον Καμμένο» κάποιοι «δεν ξέρω καν τι είναι αυτό που λέει» κλπ γενικά πάντως η αντίκρουση του Καμμένου ήταν εξαιρετικά αδύναμη. Ο κ. Τασούλας τότε προς τιμήν του ως Γραμματεύς της ΝΔ είχε κάνει δήλωση καταδίκης αυτής της συκοφαντίας και έτσι ευτυχώς η ΝΔ έμεινε από έξω από αυτή την ιστορία. Από εκεί μάλιστα ξεκίνησε η έναρξη αποχώρησης του Καμμένου από την ΝΔ. Ο Αντώνης Σαμαράς αν και είχε καταψηφίσει το Μνημόνιο τότε δεν είχε επιτρέψει να παρασυρθεί η ΝΔ στην λάσπη.
Θυμάμαι τον εαυτό μου να τηλεφωνώ στο πρώην Διοικητή του ΤΤ επί Κυβερνήσεως Καραμανλή (ενός ανθρώπου που όποιος αντιλαμβάνεται από τραπεζικά αναμόρφωσε το ΤΤ και ήταν από τους καλύτερους διοικητές του) τον κ. Φιλιππίδη (οι μετέπειτα κατηγορίες εναντίον του για τις οποίες αθωώθηκε ήταν άλλη μια μαύρη σελίδα αυτής της ταραγμένης δεκαετίας). Στον κ. Φιλιππίδη είχα τηλεφωνήσει διότι ήταν αυτός που είχε αγοράσει τα cds ως διοικητής (έπρεπε να πάρει βραβείο για αυτό και όχι κατηγορίες) και ήθελα να μου εξηγήσει τί ήταν αυτό που έλεγε ο Καμμένος. Αφού μου εξήγησε πόσο λάθος θεωρούσε (και ήταν μέγα από τα μεγαλύτερα που έγιναν τότε) που το ΤΤ πουλούσε τα cds (για να δείξει η τότε κυβέρνηση στις αγορές ότι δεν φοβόταν την χρεωκοπία της Ελλάδος) εντούτοις μου εξήγησε γιατί από την φύση των cds αυτό που έλεγε ο Καμμένος ήταν ανοησία.
Τότε ως συνήθως αν και από άλλο κόμμα αλλά πάντα υπερασπιζόμενος την αλήθεια βγήκα και αποδόμησα όσα έλεγε ο Καμμένος. Έκτοτε αυτός με μίσησε και περάσαμε μια δεκαετία με σφοδρή σύγκρουση. Θυμάμαι ακόμη ένα βράδυ στο Κόντρα όταν σε μια εκπομπή του Μάκη Κουρή είχα αντιταχθεί στην λάσπη περί της οικογένειας Παπανδρέου και αυτής της ιστορίας .
Την επόμενη με πήρε στο τηλ ο κ. Αντρίκος Παπανδρέου τον οποίο έως εκείνη την ημέρα δεν τον γνώριζα. Συγκινημένος με ευχαρίστησε λέγοντας μου ότι δεν περίμενε πως ένας άνθρωπος που έως τότε τον έλεγαν ακροδεξιό, θα έμπαινε μπροστά χωρίς κανένα πολιτικό όφελος μόνο και μόνο για να υπερασπιστεί την αλήθεια.
Γνωριστήκαμε, αναπτύχθηκε πιστεύω μεταξύ μας μια αμοιβαία συμπάθεια, τον συμβούλευσα και εγώ όπως και άλλοι να κάνει μήνυση και αγωγή και πήγα και στον δικηγόρο του τότε, τον κ. Παμπούκη και είπα όσα εγνώριζα για τα cds και τί έπρεπε να πουν στο δικαστήριο.
Χθες βγήκε η τελεσίδικη απόφαση καταδίκης του Καμμένου. Σήμερα αυτή όλη η εποχή φαντάζει τόσο παλιά όμως τότε αυτή η ψευτιά είχε τρελάνει κόσμο και συνέβαλε τα μέγιστα στην ιδεολογική επικράτηση του αντιμνημονίου καθώς έδωσε έδαφος στον παραλογισμό και στην συνωμοσιολογία. Αν όλοι είχαμε αντιδράσει τότε δυναμικά θα το είχαμε σταματήσει στην αρχή αλλά….τελικά το αντιμνημόνιο έφερε στην Ελλάδα τους ΣΥΡΙΖΑνελ και μας κόστισε 100 δις και παρολίγον την απόλυτη μας Καταστροφή.
Γιατί τα γράφω όλα αυτά σήμερα; Διότι όλη η συνωμοσιολογία για το εμβόλιο, για τον ιό κλπ έχει ακριβώς τα ίδια χαρακτηριστικά παράνοιας και άγνοιας. Μερικοί δε πρωταγωνιστές του είναι οι ίδιοι άνθρωποι. Ας μην επαναλάβουμε το ίδιο λάθος, τώρα ξέρουμε που οδηγεί η υποτίμηση του παραλόγου. Ενωμένοι πρέπει να υπερασπιστούμε την λογική και με όπλο μας την Επιστήμη να νικήσουμε τον ιό και να γυρίσουμε σελίδα.
Όλβιος όστις Ιστορίης έσχεν μάθησιν: Ευτυχής όποιος γνωρίζει την Ιστορία έλεγε ο Ευριπίδης….

Πριν από δέκα περίπου χρόνια ήμουν ακόμη βουλευτής του ΛΑόΣ όταν ο τότε βουλευτής της ΝΔ κ. Πάνος Καμμένος είχε…

Δημοσιεύτηκε από Άδωνις Γεωργιάδης – Adonis Georgiadis στις Δευτέρα, 28 Δεκεμβρίου 2020

Previous Article

Το σχέδιο δράσης της κυβέρνησης για το 2021: Στο επίκεντρο η παιδεία, η κοινωνία, η προστασία των αδύναμων και η δημιουργία ευκαιριών για όσους την χρειάζονται

Next Article

Επιφυλάξεις Πέτσα για το άνοιγμα της αγοράς: Στην Ελλάδα «429.000 εμβόλια έως το τέλος Ιανουαρίου» – Και στα αγγλικά το πιστοποιητικό εμβολιασμού

Σχετικά Άρθρα