Αλλάζει τροπάριο ο ΣΥΡΙΖΑ μετά τον εμβολιασμό του Τσίπρα

Share:

 «Όπλο που μας προσφέρει η επιστήμη για να αντιμετωπίσουμε την πανδημία» χαρακτήρισε ο Αλέξης Τσίπρας το εμβόλιο κατά του κορονοιού  λίγο μετά τον εμβολιασμό του ενώ απευθυνόμενος  προς τους πολίτες είπε:   «Θέλω να καλέσω όλους και όλες που έχουν ακόμη και σήμερα αμφιβολίες και αισθάνονται επιφυλακτικότητα για το εμβόλιο να προσέλθουν διότι έστω  και αργά, έστω και με τους ρυθμούς που γίνεται, θα πρέπει όλοι μας με το μερίδιο της ευθύνης που μας αναλογεί να σπεύσουμε» .

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ακόμα και στο θέμα των εμβολίων  δεν τα έχει πάει καλά καθώς   τα εμβόλια που φθάνουν στην χώρα είναι πολύ λιγότερα από αυτά που είχαν υποσχεθεί τα στελέχη της κυβέρνησης «μακάρι να υπήρχε η δυνατότητα, γρήγορα να εμβολιαστεί το μεγαλύτερο κομμάτι του πληθυσμού και ιδιαίτερα οι ευπαθείς ομάδες» είπε και πρόσθεσε: «Δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα. Οι μέχρι στιγμή δόσεις που έχουν εξασφαλιστεί δεν μπορούν να μας κάνουν αισιόδοξους ότι θα δημιουργηθεί μια ασπίδα προστασίας απέναντι στον ιό στην κοινότητα , τουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι,  μέχρι το επόμενο φθινόπωρο που οι κλιματολογικές συνθήκες ενδεχομένως να επανέφεραν  τον ιό» εξήγησε ο κ. Τσίπρας.

Στην Κουμουνδούρου επιμένουν ωστόσο ότι μέχρι να εμβολιαστεί το σύνολο του πληθυσμού, απαιτούνται παράλληλες δράσεις με τη διατήρηση των μέτρων προστασίας και την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «Οι πρώτοι εμβολιασμοί είναι ένα θετικό, αποφασιστικό βήμα για την αντιμετώπιση της πανδημίας, ωστόσο δεν μπορεί να είναι το άλλοθι για να μη ληφθούν παράλληλα μέτρα ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος υγείας, δεν μπορεί να είναι το άλλοθι μιας απραξίας.

 Το δημόσιο αγαθό της υγείας θα πρέπει να υπηρετείται από ένα ισχυρό δημόσιο σύστημα υγείας, άρα να πάνε στην άκρη όλες αυτές οι προγραμματικές αγκυλώσεις και οι ιδεοληψίες που κατά κόρον ακούστηκαν το προηγούμενο διάστημα από τη ΝΔ και από άλλα κόμματα αυτού του ιδεολογικού φάσματος, ότι μπορεί ο ιδιωτικός τομέας να υποκαταστήσει τον δημόσιο. Αυτό φάνηκε ότι δεν μπορεί να γίνει ακόμα και στις πιο ανεπτυγμένες χώρες».  

Σε ότι αφορά το γεγονός ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν επιθυμούσε να έχει κάμερες κατά την ώρα του εμβολιασμού τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ λένε ότι ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ  ήθελε να στείλει ένα σαφές μήνυμα σε όλους και όλες ότι πρέπει να κάνουν το εμβόλιο – και το έκανε με την δήλωση και την φωτογραφία του -αλλά δεν ήθελε να είναι μέρος του επικοινωνιακού σόου που έχει στήσει η κυβέρνηση.

Previous Article

Ζαχαράκη στα Παραπολιτικά 90,1: Πρόθεση της κυβέρνησης να ανοίξουν τα σχολεία στις 8 Ιανουαρίου

Next Article

Θεοδωρικάκος: Χτίζοντας το αύριο με σχέσεις εμπιστοσύνης και αξιοκρατία

Σχετικά Άρθρα