Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Λέκκας στα Παραπολιτικά 90,1 για σεισμούς Κροατίας-Κέρκυρας: Δεν είναι βέβαιο εάν συνδέονται

Την άποψή του ότι δεν είναι βέβαιο εάν συνδέονται οι σεισμοί στην Κέρκυρα και στην Κροατία εξέφρασε ο  πρόεδρος του ΟΑΣΠ, κος Ευθύμιος Λέκκας, μιλώντας  στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 και στην στην εκπομπή “Μαγκαζινο” με τη δημοσιογράφο Ανδριάνα Ζαρακέλη.

Ειδικότερα, για το εάν συνδέονται οι δύο σεισμοί ο κ. Λέκκας σημείωσε: «Δεν είναι βέβαιο ότι συνδέονται, πρέπει να γίνει κάποια ανάλυση για να δούμε αν συνδέονται ή όχι, βέβαια είναι πολύ μακρινές οι αποστάσεις. Θεωρητικά θα μπορούσε και επηρεάσει τον ελληνικό χώρο αλλά δεν είναι εμφανές, είναι μια ακραία περίπτωση. Πιο πολύ νομίζω ότι είναι ένα τυχαίο γεγονός παρά μια διαδικασία μεταφοράς των τάσεων από την Κροατία στην Ελλάδα».

Τέλος, ο κ. Λέκκας εμφανίστηκε εφησυχαστικός σημειώνοντας πως: «Είναι μέσα στην κανονική σεισμικότητα ο σεισμός των 4,5 βαθμών στην Κέρκυρα δεν νομίζω πάντως ότι υπάρχει ιδιαίτερος λόγος ανησυχίας βέβαια παρακολουθούμε την εξέλιξη που φαινομένου στην Κροατία η οποία είναι μια μακρόσυρτη εξέλιξη, ουσιαστικά άρχισε με το σεισμό που έγινε πέρυσι στην ίδια περιοχή και συνεχίζεται φέτος με μετασεισμούς αρκετούς και αυτός είναι ένας νέος σεισμός ο οποίος θα δούμε πως θα εξελιχθεί». 

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ