Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

ILONET: το επόμενο βήμα

Το 2ο crossborder meeting του έργου Ilonet πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου στο πλαίσιο του διασυνοριακού έργου ILONET με την συμμετοχή των ερευνητικών ομάδων της Ελλάδας και της Ιταλίας που συμμετέχουν στο έργο.

Το έργο ILONET προωθεί την ανάπτυξη ενός Διασυνοριακού Δικτύου Δομών Μεταφοράς Τεχνολογίας και Τεχνογνωσίας. Σκοπός της συνάντησης ήταν η κεφαλαιοποίηση των αποτελεσμάτων του έργου και μετά το τέλος του. Οι εταίροι έθεσαν τις βάσεις για την μετέπειτα συνεργασία τους και τον τρόπο που αυτή θα διατηρηθεί αλλά και θα ενισχυθεί.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, αποφασίστηκε να υπογραφεί ένα μνημόνιο συνεργασίας από κοινού με τους εταίρους του έργου με σκοπό την δέσμευση των εταίρων να συνεχίσουν την συνεργασία τους και μετά τη λήξη του έργου και να συνεργαστούν για την ενίσχυση της διασύνδεσης του ερευνητικού και του επιχειρηματικού τομέα.

To ILONET αποτελεί το νέο εργαλείο που θα επιτρέψει στις υπάρχουσες δομές μεταφοράς τεχνολογίας και τεχνογνωσίας των Περιφερειών της Απουλίας (Ιταλία), της Δυτικής Ελλάδας, της Ηπείρου και των Ιονίων Νήσων αφενός να εξασφαλίσουν τη βιωσιμότητά τους και αφετέρου να αναβαθμίσουν τον ρόλο και την παρουσία τους στο πεδίο της μεταφοράς τεχνολογίας και τεχνογνωσίας από τα Ερευνητικά Κέντρα στην Αγορά.

Εταίροι στο έργο είναι το Πανεπιστήμιο Πατρών (επικεφαλής εταίρος), το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, το  University of Bari Aldo Moro και το Regional Agency for Technology and Innovation της Ιταλίας.

Το έργο χρηματοδοτείται από το «Πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας Ελλάδα – Ιταλία 2014-2020» (Interreg Greece Italy V-A Cross- border cooperation programme 2014-2020), που συγχρηματοδοτείται από εθνικούς πόρους.

Για περισσότερες πληροφορίες  οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα: http://www.interreg-ilonet.eu/

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ