Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

O υπουργός ανάπτυξης και επενδύσεων, κος Άδωνις Γεωργιάδης , μίλησε στον Ρ/Σ «Παραπολιτικά» στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή.

O υπουργός  ανάπτυξης και επενδύσεων, κος  Άδωνις Γεωργιάδης ,  μίλησε στον Ρ/Σ «Παραπολιτικά» 90.1 FΜ, στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή.

Μεταξύ άλλων, επεσήμανε:  

Για το click away

Α.ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Στην αρχή η αντίρρηση που υπήρχε ήταν ότι ήθελα να βοηθήσω τους μεγάλους έναντι των μικρών. Στην πραγματικότητα απεδείχθη πια ότι τα μικρά καταστήματα πήγαν καλύτερα από τα μεγάλα. Επειδή τα μεγάλα καταστήματα είναι λίγο βιομηχανικά, λίγο απρόσωπα δεν μπόρεσαν να προσαρμοστούν σε ένα τρόπο αγοράς που είναι πολύ εξατομικευμένος για αυτό αν δείτε μεγάλες αλυσίδες και παιχνιδιών αλλά και ρούχων δεν άνοιξαν καθόλου με το click away. Οπότε εκ του γεγονότος ότι πολλές μεγάλες αλυσίδες δεν άνοιξαν και του εκ  γεγονότος ότι τα εμπορικά κέντρα δεν πήγαν καθόλου καλά γιατί δεν βόλευε ο κόσμος που θα πήγαινε στα μεγάλα εμπορικά κέντρα πήγε στα μικρά.

Α.ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Δεν λεω ότι σώθηκαν με το click away  τα καταστήματα,  λεω ότι μέσα στην κρίση αυτή έγινε ένας αξιοπρεπής τζίρος που θα βοηθήσει τα καταστήματα να επιβιώσουν στη δύσκολη ανηφόρα που έχουν. Το click away θα συνεχιστεί. Η μεγάλη επιτυχία του click away δεν είναι τόσο ο τζίρος,  ο τζίρος είναι η μια πλευρά, ήταν η αγωνία μας αν θα είχε επίπτωση στην πανδημία,  σήμερα μετά από 16 μέρες click away ξέρουμε ότι δεν είχε επίπτωση στην πανδημία . Τώρα πια το επόμενο τεστ για την πανδημία είναι οι επόμενες 10 μέρες από το ρεβεγιόν των Χριστουγέννων. Άρα το  click away ως επιτυχία είχε ότι βοήθησε το τζίρο χωρίς να βλάψει το θέμα της υγείας άρα συνεχίζεται.

Α.ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Επιθυμία μας είναι να ανοίξουμε το δυνατόν γρηγορότερα, φυσικά με κανόνες, το λιανεμπόριο. Έχουμε μια συζήτηση με την επιτροπή στις αρχές Ιανουαρίου, εκεί θα δούμε τα έως εκείνη τη στιγμή επιδημιολογικά δεδομένα, θα έχει κλείσει και το δεκαήμερο από τα Χριστούγεννα.  Στην πραγματικότητα μέχρι τα Θεοφάνεια θα έχουμε μια καθαρή εικόνα του τι ψάρια πιάσαμε. 8 Ιανουαρίου είναι λίγο πρόωρο αλλά μια εβδομάδα μετά θα μπορούσαμε ενδεχομένως με κάποιο τρόπο να ανοίξουμε αν όλα συνεχίζουν να πηγαίνουν όπως πηγαίνουν.   

Α.ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Το click away μπήκε στη ζωή μας για πάντα. Νομίζω ότι αυτό που θα πρέπει να καταλάβουν όλοι οι επιχειρηματίες πια είναι ότι σχεδόν το σύνολο του καταναλωτικού κοινού έμαθε να ψωνίζει με αυτό τον τρόπο άρα μη νομίζουν ότι αύριο που θα ανοίξουμε τα καταστήματα όλοι θα γυρίσουν στον παλιό τρόπο. Άρα ένα κομμάτι πολύ μεγαλύτερο πια του λιανικού εμπορίου θα γίνεται ηλεκτρονικά.

Για την έξαρση της πανδημίας στην Ευρώπη

Α.ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Αυτό δείχνει ότι ο ιός είναι ακόμα εδώ.  Όσοι πήγανε γρήγορα σε χαλάρωση τελικώς το πλήρωσαν. Από αυτό το μάθημα πρέπει να διδαχτούμε ότι πρέπει  να είμαστε πολύ προσεκτικοί,  καταλαβαίνω ότι όλοι μας έχουμε την αδημονία να επιστρέψουμε στην παλιά μας ζωή, στην πραγματικότητα επιστροφή στην παλιά μας ζωή θα έχουμε μόνο όταν εμβολιαστεί το 60% του πληθυσμού.

Αναφορικά με τους δικαιούχους για  τα e shop

Α.ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Θα βγει πρόσκληση στη δημοσιότητα στις αρχές Ιανουαρίου. Μιλάμε για πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις υπολογίζουμε να δώσουμε περίπου 85 εκατομμύρια, θα είναι έως 5 χιλιαδες € και θα είναι επιχειρήσεις που δεν έχουν καμία επαφή με τον ψηφιακό κόσμο. Σκοπός του μέτρου είναι να  βοηθήσουμε επιχειρήσεις που σήμερα είναι εκτός  από αυτή την αγορά να μπουν μέσα σε αυτή την αγορά.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ