Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Βορίδης στη διαδικτυακή βράβευση του Γεωπονικού Συλλόγου Λάρισας: Μοιράζομαι τη χαρά των παιδιών που αρίστευσαν

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης
άνοιξε με ομιλία του την 1η Διαδικτυακή Βράβευση των μαθητών και φοιτητών των μελών του Γεωπονικού Συλλόγου Λάρισας που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 29 Δεκεμβρίου, υπογραμμίζοντας τη σπουδαιότητα της πραγματοποίησης μιας τέτοιας εκδήλωσης εν μέσω πανδημίας και του μηνύματος αισιοδοξίας που αυτή απηχεί.

«Αυτές οι βραβεύσεις – επιβραβεύσεις έχουν τεράστια σημασία, καθώς δείχνουν ότι τα οργανικά κομμάτια της κοινωνίας, όπως ο Γεωπονικός Σύλλογος Λάρισας, αναγνωρίζουν την προσπάθεια των ατόμων για ένα καλύτερο αύριο» υπογράμμισε ο υπουργός.

«Κάθε φορά που συμμετέχω σε βραβεύσεις μοιράζομαι τη χαρά των παιδιών που αρίστευσαν και των γονιών τους και αναλογίζομαι την τεράστια προσπάθεια, τον κόπο και τις σκληρές επιλογές που συχνά κάνουν για να επιτύχουν αυτό το αποτέλεσμα. Επιλογές που μοιάζουν απλές, μια συγκέντρωση φίλων, ένα επιθυμητό κάλεσμα, αγαπημένες δραστηριότητες και άλλα που θυσιάζοντάς τα, πληρώνουν πάντα ένα συγκεκριμένο κόστος. Και σε αυτά προστίθενται οι θυσίες και η υποστήριξη των οικογενειών, που στους ώμους τους σηκώνουν και οικονομικά βάρη. Κάποιος μάχεται για το καλύτερο αποτέλεσμα και κάποιοι συμβάλλουν με υποστήριξη πρόσθετων μαθημάτων και ό,τι χρειαστεί για την ελάφρυνση της προσπάθειας και της αγωνίας», ανέφερε ο κ. Βορίδης.

«Και αυτή η προσπάθεια είναι πολύ σημαντικό να επιβραβεύεται, αφού για να είναι κάποιος αριστούχος, συνήθως υπήρξαν πολλοί που προσπάθησαν «συναγωνίστηκαν» και κατέληξε να είναι ο πρώτος» συμπλήρωσε ο υπουργός.

Στο εύλογο ερώτημα αν όλη αυτή η προσπάθεια φέρνει κάποιο αποτέλεσμα στην ζωή, ο Υπουργός τόνισε ότι: «προφανώς είναι ένα σημαντικό βήμα, όμως χρειάζονται πολλά τέτοια βήματα ακόμη. Στο ερώτημα τι είναι καλή και ευτυχισμένη ζωή και πως θα μπορούσε να περάσει κάποιος καλά, η απάντησή μου είναι ότι η επιτυχία αυτής της αριστείας είναι ένα συστατικό της, όμως δεν είναι το μόνο. Όλο αυτό είναι μια πιο σύνθετη άσκηση του γοητευτικού πράγματος που λέγεται ζωή. Έχει μία πολλαπλότητα επιλογών, αλλά το πιο σημαντικό τώρα είναι ότι οι στόχοι που ετέθησαν, επετεύχθησαν».

Για μένα αυτές οι βραβεύσεις – επιβραβεύσεις έχουν τεράστια σημασία. Δείχνουν ότι τα οργανικά κομμάτια της κοινωνίας, όπως ο Γεωπονικός Σύλλογος Λάρισας, αναγνωρίζουν αυτή την προσπάθεια. Επομένως, ο δρόμος του επιτυχόντος και της οικογένειάς του δεν είναι μοναχικός, αλλά γεγονός που παρακολουθούμε, αναγνωρίζουμε και χαιρόμαστε όλοι γι΄αυτό.

Όσοι αγωνίζονται, εύχομαι να συνεχίσουν να επιτυγχάνουν τους στόχους τους και να αποτελούν καλό παράδειγμα για όλους, μεταφέροντας πάντα την πίεση και μεις να μπορούμε να ανταποκρινόμαστε κατά το δυνατόν, στις δικές τους προσδοκίες και επιθυμίες.»

Ευχαριστώντας θερμά τον Μάκη Βορίδη, που παρά το βαρύ του πρόγραμμα, τίμησε με την παρουσία του την βράβευση των αριστούχων, ο πρόεδρος του συλλόγου Κωνσταντίνος Γιαννακός εξέφρασε τον αρχικό προβληματισμό της διοίκησης για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης σε μία εποχή που ο κόσμος δίνει προτεραιότητα σε άλλα φλέγοντα θέματα, όπως η διασφάλιση της υγείας και του βιοπορισμού.

«Ακόμη και αυτή η πανδημία στέλνει το μήνυμα και την αξία της γνώσης και της επιστήμης. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό που ζει η ανθρωπότητα: πριν από λίγους μήνες το πρώτο κρούσμα και πριν συμπληρωθεί ο χρόνος, να μιλάμε για εμβόλια και αντιμετώπιση της πανδημίας. Στόχοι επιτυγχάνονται αρκεί να τους θέτουμε, να είμαστε αισιόδοξοι και να κοπιάζουμε. Οπότε το δίλημμά μας απαντήθηκε και σήμερα έστω και αν δεν μπορούμε να σας σφίξουμε το χέρι για να σας συγχαρούμε για τους κόπους σας και την επίτευξη των στόχων σας, συναντιόμαστε, μέσα από τις δυνατότητες που μας δίνει πάλι η γνώση και η αναζήτηση».

«Μορφωθείτε, διαβάστε, ανοίξτε ορίζοντες, αυτό είναι το μοναδικό μονοπάτι από το οποίο μπορούμε να δώσουμε λύσεις και να κάνουμε καλύτερο τον κόσμο. Και μην ξεχνάτε ποτέ να είστε καλοί άνθρωποι. Ένας καλός άνθρωπος που συνάμα είναι μορφωμένος, άρτια καταρτισμένος, είναι ένας ολοκληρωμένος άνθρωπος που μπορεί να κάνει θαύματα και τον κόσμο καλύτερο και να πιστεύετε στα θαύματα».

Για τη σημασία της γνώσης στην επιτυχία της ζωής μίλησε και ο αναπληρωτής Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ. και βουλευτής Λάρισας, Χρήστος Κέλλας. Απευθυνόμενος στους αριστούχους ευχήθηκε να χαρούν τη φοιτητική τους ζωή με σύνεση λόγω κορωνοϊού και έναρξη των εμβολιασμών, που είναι και η αρχή του τέλους της πανδημίας.

Στην 1η Διαδικτυακή Βράβευση μαθητών και φοιτητών των μελών του Γ.Σ.Λ., την οποία παρακολούθησε και πλήθος επαγγελματιών, εκπροσώπων φορέων, χαιρετισμούς απηύθυναν μεταξύ άλλων, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, οι βουλευτές Βασίλης Κόκκαλης, Ευαγγελία Λιακούλη και Άννα Βαγενά, ο Πρόεδρος του ΓΕΩΤ.Ε.Ε Σπύρος Μάμαλης, ο Πρόεδρος της ΠΟΣΓ Δημήτρης Σοφολόγης, ο Πρόεδρος του ΓΕΩΤ.Ε.Ε παρ. Θεσσαλίας Δημήτρης Ντογκούλης, ο Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου περ. τμημ. Θεσσαλίας Ηλίας Κοτσιμπογεώργος και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λάρισας Σωτήρης Γιαννακόπουλος.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ