Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Παπαχριστόπουλος στα Παραπολιτικά: Δεν με έχει ενημερώσει κανείς πως χάνω την έδρα

Τι είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

«Εγω δεν ξέρω τίποτα και δεν έχω καμία απολύτως ενημέρωση ούτε από την Βουλή, μήτε απο την Δικαιοσύνη, καθώς αυτό που ήξερα ειναι πως η έκδοση της οριστικής απόφασης προσδιοριοζόταν για τις 13 Ιανουαρίου». Με αυτό τον τρόπο σχολιάζει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
κ. Θανάσης Παπαχριστόπουλος τις πληροφορίες πως χάνει την έδρα στον Β2 Δυτικό Τομέα Αττικής από τον ανθυποψήφιο του Παναγιώτη Κουρουμπλή, ο οποίος από την επομένη κιόλας των εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλιου του 2019 είχε στραφεί δικαστικά εναντίον του, αμφισβητώντας το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας.

Ο Θ. Παπαχριστόπουλος σε κάθε περίπτωση δηλώνει πως θα μείνει “στρατιώτης στον ΣΥΡΙΖΑ” και δεν πρόκειται να κάνει τσαλιμάκια στον Α. Τσίπρα ακόμη και στην περίπτωση που το αποτέλεσμα είναι αρνητικό για τον ίδιο.

Εν τω μεταξυ το παράδοξο στην όλη ιστορία είναι πως για την εξέλιξη αυτή φέρεται να έχει ενημερωθεί και η Γραμματέας της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ Ο. Γεροβασίλη, καθώς με την έναρξη των εργασιών της Βουλής ο κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής θα πρέπει να ορκιστεί εφόσον είναι αυτός ο τελικός αποδέκτης της έδρας. Επίσης ένα άλλο θέμα που μπορεί να προκύψει και αυτό επαφίεται στους δικηγόρους του κ. Κουρουμπλή είναι τι θα γίνει με την βουλευτική αποζήμιωση. Δηλαδή εάν σε μεταγενέστερο χρόνο διεκδικήσει και τα χρήματα που έπαιρνε ο Θ. Παπαχριστόπουλος ως “προσωρινός” βουλευτής στον Β2 τομέα Δυτικής Αττικής.

Πάντως στην Κουμουνδούρου η εξέλιξη αυτή δεν είναι και οτι καλύτερο για τον Α. Τσίπρα διότι στην ζυγαριά “Παπαχριστόπουλος- Κουρουμπλής” μεγαλύτερη εμπιστοσύνη έτρεφε στην πίστη και την προσήλωση του πρώτου παρά στον δεύτερο… Απο την άλλη όμως ο Π. Κουρουμπλής εφόσον ορκιστεί βουλευτής έχει και αυτός πολλους λόγους να αισθάνεται “περιθωριοποιημένος” από το κομματικό συστημα της Κουμουνδούρου, διότι δεν ξεχνά πως ως υποψήφιος ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ πριν τις εθνικές εκλογές είχε “στοχοποιηθεί” βάναυσα επειδή στο πλαίσιο των περιοδειών που έκανε συναντήθηκε με τον πρώην Μητροπολιτη Αιγιαλείας και Καλαβρύτων Αμβρόσιο. Μέχρι και θέμα αποσύρσης του είχαν θέσει κάποιοι στενοί συνεργάτες του Α. Τσίπρα.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ