Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Σκυλακάκης στα Παραπολιτικά 90,1: Δύσκολοι οι τρεις με τέσσερις πρώτοι μήνες του 2021 λόγω της πανδημίας

Δύσκολοι οι τρεις με τέσσερις πρώτοι μήνες του 2021, λόγω της πανδημίας, δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και τον δημοσιογράφο Παναγιώτη Τζένο, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Είπε μάλιστα  πως όποια μέτρα ληφθούν θα είναι στοχευμένα και όχι οριζόντια.

Ο κ.Σκυλακάκης ανέφερε πως το υπουργείο συλλέγει στοιχεία για το τι συμβαίνει στις επιχειρήσεις αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι καταστήματα λιανεμπορίου ή εστίασης που έχουν ενοίκιο κινδυνεύουν περισσότερο από εκείνα που δεν έχουν.

Ερωτηθείς πότε θα καταβληθεί το 60% από το ενοίκιο τον Ιανουάριο ο υπουργός απάντησε πως η πλατφόρμα έχει ανοίξει και οι πληρωμές θα καταβληθούν άμεσα.

Αναφορικά με την επιστρεπτέα προκαταβολή ο κ. Σκυλακάκης  είπε πως τα εργαλεία που θα χρησιμοποιηθούν θα περιλαμβάνουν τον τρόπο με τον οποίο θα ρυθμιστούν οι υποχρεώσεις.

Σε ερώτηση εάν θα υπάρξει εξατομίκευση και στο θέμα των 120 δόσεων είπε  μάλιστα πως δεν αφήσουμε κανένα εργαλείο που7 να μην χρησιμοποιήσουμε κατά την έξοδο της χώρας από την πανδημία.

Αναφορικά με τις ηλεκτρονικές αποδείξεις ο κ. Σκυλακάκης τόνισε πως είναι προφανές ότι πρέπει να ληφθεί υπόψιν το γεγονός ότι οι αγορές ήταν περιορισμένες λόγω του lockdown.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ