Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Κατέβασαν στιλό οι υπουργοί ενόψει του ανασχηματισμού – Ποιοι εισηγούνται επίσπευση των ανακοινώσεων

Η εντεινόμενη φημολογία περί της πρόθεσης του πρωθυπουργού να προχωρήσει σε ανασχηματισμό, εκ των πραγμάτων έχει επηρεάσει τα κυβερνητικά στελέχη, που τις τελευταίες ώρες έχουν στην κυριολεξία αδρανοποιηθεί.

Οι περισσότεροι βρίσκονται στα τηλέφωνα, επικοινωνώντας είτε με δημοσιογράφους, είτε με παράγοντες (γενικότερα) στην προσπάθεια τους να διερευνήσουν τις προθέσεις του Κυριακου Μητσοτακη.

Φυσικά ουδείς εκ των συνεργατών του πρωθυπουργού δεν μπαίνει σε καμία κουβεντα που να σχετίζεται με την φημολογία περί ανασχηματισμού.

Ανεξάρτητα όμως απο τα παραπάνω, η ουσία είναι οτι αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση όχι μόνο δεν λειτουργεί σε επίπεδο υπουργών, αλλά κυβερνητικά στελέχη που έχουν διαβάσει σε εφημερίδες και sites οτι βρίσκονται ψηλά στην λίστα της αναδόμησης, έχουν επιδοθεί σε έναν πραγματικό αγώνα προσωπικής διάσωσης.

Στο πλαίσιο αυτο προσπαθούν είτε απευθείας, είτε μέσω τρίτων να προσεγγίσουν το πρωθυπουργικό περιβάλλον και να στείλουν το μήνυμα που επιθυμούν στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Όσοι παρακολουθούν απο κοντά το παρασκήνιο των τελευταίων ωρών, υπερθεματίζουν της αναγκαιότητας «να γίνει άμεσα ο ανασχηματισμός για να μην εξελιχθεί όπως αυτόν του καλοκαιριού».

Πάντως όσοι έχουν εικόνα των σχεδιασμών του πρωθυπουργού αφήνουν ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα. Απο τον απόλυτο αιφνιδιασμό εντός του Σαββατοκύριακου μέχρι το ακραίο σενάριο της πραγματοποίησης του ανασχηματισμού μετά τις γιορτές των φώτων.

Φυσικά η εικόνα που παρουσιάζει τις τελευταίες ώρες η κυβέρνηση, προφανώς και προβληματίζει τον Κυριάκο Μητσοτακη, ο οποίος σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελε σ αυτή τη φάση όλα να περιστρέφονται περί της φημολογίας του ανασχηματισμού. Και δεν είναι ο μόνος, αφου στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού, όπως ο υπουργός Επικράτειας Γιωργος Γεραπετριτης και ο γενικός Γραμματεας του πρωθυπουργού Γρηγορης Δημητριαδης, θεωρούν οτι θα πρέπει όσο το δυνατόν πιο σύντομα να εχει τελειώσει η υπόθεση ανασχηματισμός για να υπάρξει μια δυναμική επανεκκίνηση σε όλα τα επίπεδα.

Με δεδομένο οτι οπως αναφέρουν κυβερνητικά στελέχη ο κ. Μητσοτακης εχει λάβει τις αποφάσεις του, σχετικά με τα πρόσωπα που είτε θα αποχωρήσουν, είτε θα μετακινηθούν, η παράταση της σεναριολογία περί του ανασχηματισμού μόνο κακό κάνει στην λειτουργία της κυβέρνησης.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ