Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Αντίστροφη μέτρηση για τον ανασχηματισμό: Ποιες αλλαγές ετοιμάζει ο Μητσοτάκης – Έρχονται εκπλήξεις και αποχωρήσεις

Θέμα ημερών ή και ωρών φαίνεται πως είναι ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης από τον Πρωθυπουργό, ο οποίος έχει πια πλήρη εικόνα για το πως αποτυπώθηκε στην κυβερνητική λειτουργία η διαχείριση των κρίσεων στη διάρκεια του 2020.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες βρισκόμαστε μια ανάσα μακριά απότις ανακατατάξεις στο κυβερνητικό σχήμα.

Από αύριο Δευτέρα, οχρόνος μετρά αντίστροφα για την ανακοίνωση των νέων προσώπων.

Οι πληροφορίες, οι οποίες βγαίνουν από Μέγαρο Μαξίμου με… το σταγονόμετρο, λένε ότι ο ανασχηματισμός θα είναι δομικός, με τον Πρωθυπουργό να θέλει να λύσει πιθανές δυσλειτουργίες που έχουν δημιουργηθεί στην εποχή του κοροναϊού.

Σύμφωνα λοιπόν με τις πληροφορίες, πρόσωπα που βρίσκονται σήμερα στο κυβερνητικό σχήμα θα δουν την πόρτα της εξόδου, ενώ άλλα που δεν είχαμε δει, θα εισέρθουν σε αυτό.

Πρόκειται για έναν ανασχηματισμό, που θα έχει ως στόχο η κυβέρνηση να μπορεί να ανταπεξέλθει στη νέα χρονιά και στις προκλήσεις που αυτή φέρνει μαζί της.

Ώρα αλλαγών

Οι τελευταίες πληροφορίες απο το μέτωπο του ανασχηματισμού,  αναφέρουν πως ο πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης σκέφτεται να πρωτοτυπήσει ως προς την διαδικασία των σχετικών ανακοινώσεων.

Δηλαδη για πρώτη φορα να μην ανακοινωθεί ο ανασχηματισμός απο τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, αλλά απο τον ίδιο με ειδική αναφορα και σε όσους φευγουν και σε αυτούς που έρχονται.

Ο ανασχηματισμός μάλιστα σύμφωναμε τις πληροφορίες μας, θα «αγγίξει» και πρωτοκλασάτους υπουργούς, οι οποίοι κρίθηκαν ανεπαρκείς όλο αυτό το δύσκολο διάστημα που προηγήθηκε και ο λόγος που δεν αποαμκρύνθηκαν ήταν ότι είχε προτεραιότητα η διαχείριση της πανδημίας. Η πανδημία μπορεί να μην έχει τελειώσει αλλά ένας ανασχηματισμός είναι αναγκαίος, τόσο για λόγους ουσίας, όσο και επικοινωνίας.

Οι μεγαλύτερες αλλαγές εκτιμάται ότι θα γίνουν σε επίπεδο υπουργών και υφυπουργών, με την είσοδο βουλευτών στο κυβερνητικό σχήμα.

Τις μεγαλύτερες πιθανότητες να παραμείνουν στα υπουργεία που βρίσκονται σήμερα και να μην παρασυρθούν από πιθανές καραμπόλες περιλαμβάνονται ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης, η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής.

Σε κάθε περίπτωση οι επόμενες ώρες, σύμφωνα με τους καλά γνωρίζοντες τα πολιτικά δεδομένα, κρίνονται ιδιαίτερα κρίσιμες ως προς το ποιους θα αποφασίσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης να αποσύρει και ποιους θα ρίξει στη «μάχη».

Με δεδομένο, πάντως, ότι μέσα στις γιορτές κάποιοι υπουργοί και υφυπουργοί έδειχναν έτοιμοι για μεγάλες αλλαγές, θεωρείται βέβαιο πως από τη Δευτέρα, θα έχουμε εξελίξεις.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ