Γαϊτάνης στα Παραπολιτικά 90,1 για ανασχηματισμό: Οι αλλαγές είναι πολύ εστιασμένες και δείχνουν κάποιες μετέπειτα προτεραιότητες της κυβέρνησης

Share:

«Έχουμε μια νέα χρονιά και ένα νέο ξεκίνημα. Ύστερα από ενάμιση χρόνο λειτουργίας της κυβέρνησης έγινε μια πρώτη αποτίμηση του κυβερνητικού σχήματος», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μέχρι τέλους» με τους δημοσιογράφους Γιώργο Κουβαρά και Γιώργο Πιέρρο, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Τάσος Γαϊτάνης, αναφορικά με τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης.

«Οι αλλαγές είναι αλλαγές ευελιξίας, παρατηρούμε ότι ο κορμός παραμένει ίδιος γιατί κρίνεται θετικός ο απολογισμός της κυβέρνησης μέχρι τώρα. Θετικό τον κρίνουν οι πολίτες στις δημοσκοπήσεις, θετικά τον κρίνει η κοινωνία ευρύτερα, οι αλλαγές είναι πολύ εστιασμένες και δείχνουν κάποιες προτεραιότητες της κυβέρνησης για το επόμενο χρονικό διάστημα, ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Για παράδειγμα βλέπουμε νέα υφυπουργεία όπως για παράδειγμα για την αντιμετώπιση του δημογραφικού που για μένα είναι το νούμερο ένα εθνικό πρόβλημα ή την τόνωση του σύγχρονου πολιτισμού που είναι από τα πλεονεκτήματα της χώρας μας και θα πρέπει να το αξιοποιήσουμε πολύ καλύτερα», διευκρίνισε ο ίδιος.

«Βλέπουμε ότι ο ανασχηματισμός έχει μια ‘’παραγωγική κινητικότητα’’ υπουργοί με εμπειρία μετακινούνται σε κάποια άλλα χαρτοφυλάκια, καλοί γενικοί γραμματείς το προηγούμενο διάστημα αναβαθμίζονται, νέοι βουλευτές που διακρίθηκαν το προηγούμενο χρονικό διάστημα στη Βουλή τους δίνεται η ευκαιρία. Αυξάνεται η συμμετοχή των γυναικών», σημείωσε επιπρόσθετα.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, ο κ. Γαϊτάνης απάντησε: «Η πρώτη φορά που δέχτηκα ερώτημα αν θα έχουμε πρόωρες εκλογές ήταν 4 μήνες μετά από τις προηγούμενες, αυτό είναι πάντα ένα ερώτημα στη δημόσια συζήτηση. Αυτή τη στιγμή η προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι να απαντήσει στα ερωτήματα και στις αγωνίες των πολιτών, αυτός είναι ο στόχος».

«Έχουμε να διαχειριστούμε την πανδημία, τα απόνερα που θα φέρει αν καλώς εχόντων των πραγμάτων έχουμε τελειώσει στα μέσα της χρονιάς, να δούμε τι έχει γίνει στην οικονομία, η αξιοποίηση του Ταμείου Ανάκαμψης, η συνέχιση των μεταρρυθμίσεων, να φέρουμε νέες επενδύσεις στη χώρα που θα δημιουργήσουν νέες και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας. Αυτές είναι οι προτεραιότητες, νομίζω ότι εκεί στοχεύει η κυβέρνηση και ένας καλός], επισήμανε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο άνοιγμα των σχολείων, ανέφερε: «Επιθυμία της κυβέρνησης είναι να ανοίξουν τα σχολεία στις 11 Ιανουαρίου και επιθυμία είναι αν όλα πάνε καλά αυτή την εβδομάδα και για αυτό έχουμε και ένα πιο αυστηρό απαγορευτικό για να δούμε την επίδραση των εορτών στη διαχείριση της πανδημίας, οι επιστήμονες θα τα αξιολογήσουν όλα αυτά, θα συνεδριάσουν σήμερα».

«Λογικά αυτή την εβδομάδα θα πάει πολύ καλύτερα η διαχείριση της πανδημίας, ήδη βλέπουμε ότι το Δεκέμβριο ο μέσος όρος των κρουσμάτων ήταν ο μισός από το Νοέμβρη έχει μπει σε μια κατάσταση ελέγχου. Ορισμένες περιοχές της πατρίδας μας έχουν ένα αυξημένο σχετικά ιικό φορτίο που και αυτό πρέπει οι επιστήμονες να το αξιολογήσουν νομίζω όμως ότι στο τέλος υπάρχουν προϋποθέσεις για να πάνε όλα καλά», πρόσθεσε.

«Όλα τα δεδομένα αξιολογούνται, υπάρχουν όλες οι πληροφορίες που πρέπει να αναλυθούνε, είναι εύλογοι όλοι οι προβληματισμοί. Οι επιστήμονες μαζί με την κυβέρνηση θα δουλέψουν προς αυτή την κατεύθυνση και θα δοθούν οι οριστικές απαντήσεις. Όλοι θα ξέρουμε τι πρόκειται να γίνει την επόμενη εβδομάδα», κατέληξε.

Previous Article

Γιάννης Βρούτσης: Τα λάθη και οι παραλείψεις του πρώην υπουργού Εργασίας που τον έθεσαν εκτός κυβέρνησης

Next Article

ΚΙΝΑΛ για ανασχηματισμό: Το μήνυμα είναι «κλίνατε επί δεξιά»

Σχετικά Άρθρα