Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων πρωτοπόρος στον εορτασμό της έλευσης του επετειακού έτους 2021

Share:

Την έναρξη του επετειακού έτους 2021 (200 χρόνια από το ιστορικό 1821) τίμησε, πρώτη σε ολόκληρη την χώρα, η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, με εξαιρετική απήχηση και πρωτοβουλία της Περιφερειάρχη, Ρόδης Κράτσα-Τσαγκαροπούλου.

Η χαρτογραφική παράσταση, με θέμα την Μεγάλη Ιδέα της Ελευθερίας και τους Επτανήσιους πρωταγωνιστές, Ι. Καποδίστρια και Δ. Σολωμό, δημιουργήθηκε από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο (Τμήμα Τεχνών Ήχου & Εικόνας), έγινε στην Κέρκυρα στην επιφάνεια του ιερού ναού της Παναγίας των Ξένων και προβλήθηκε σε τοπικά, περιφερειακά και πανελλήνια μέσα ενημέρωσης με εξαιρετικές κριτικές.

Η Επιτροπή «Ελλάδα 2021» ζήτησε να προβληθεί και από την δίκη της πλατφόρμα, ενώ το Ιόνιο Πανεπιστήμιο επεξεργάζεται την δυνατότητα να υλοποιηθεί η παράσταση σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες.

Παράλληλα, η εγγραφή της χαρτογραφικής παράστασης θα προβληθεί και στους συλλόγους Αποδήμων Επτανησίων, όπως και άλλων περιοχών.

«Η παρουσία των Ιονίων Νήσων θα είναι σημαντική καθ’ όλη την διάρκεια των εορτασμών, όπως αξίζει στο ένδοξο παρελθόν τους και στην δυναμική τους για ένα καλύτερο μέλλον», δηλώνει η Περιφερειάρχης.

Previous Article

Ερωτήσεις του Γιώργου Καλούδη για το παρκινγκ επί της Σύρου Σαμάρα

Next Article

Μήνυμα του Γ. Καλούδη για το 2021.

Σχετικά Άρθρα