Ξανθός: Να αρθεί με πρωτοβουλία της ΕΕ το καθεστώς της «πατέντας» για τα νέα εμβόλια

Share:
Σε σημερινή παρουσία του στην Εκπομπή «Κοινωνία ώρα Mega» με τους δημοσιογράφους Ιορδάνη Χασαπόπουλο και Ανθή Βούλγαρη, ο βουλευτής και τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Ξανθός
τόνισε ότι «το εγχείρημα των εμβολιασμών είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση που πρέπει να πετύχει και ακριβώς γι’ αυτό δεν χρειάζονται μεγαλοστομίες και επικοινωνιακοί χειρισμοί που πλήττουν την αξιοπιστία του».

Προφανώς υπάρχει πρόβλημα στο σχεδιασμό και στην τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων που είχαν εξαγγελθεί για τον εμβολιασμό των υγειονομικών. Το πιο σημαντικό όμως πρόβλημα εντοπίζεται στην αδυναμία των φαρμακευτικών εταιρειών να ανταποκριθούν στη μεγάλη ζήτηση εμβολίων διεθνώς. Και αυτό μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο με την άρση του καθεστώτος τα «πατέντας» και της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων για τις φαρμακευτικές εταιρείες που έχουν ανακαλύψει τα εμβόλια, έτσι ώστε να δοθεί η παραγωγική δυνατότητα και σε άλλες φαρμακοβιομηχανίες της Ευρώπης ή του Τρίτου Κόσμου.

Το θέμα αυτό έχει τεθεί ήδη από επιστήμονες, ανθρώπους που ασχολούνται με την πολιτική υγείας, από την ευρωομάδα της Αριστεράς και τον ΣΥΡΙΖΑ και αποτελεί μια ριζοσπαστική πρόταση που μπορεί να υλοποιηθεί αν στηριχθεί από τις ηγεσίες των ευρωπαϊκών χωρών. Και σίγουρα είναι μια πρόταση που θα επιταχύνει τη διαδικασία της συλλογικής ανοσίας σε παγκόσμιο επίπεδο και την υποχώρηση της υγειονομικής κρίσης, πραγματοποιώντας έτσι τη δέσμευση της ΕΕ ότι θα ηγηθεί της παγκόσμιας προσπάθειας για το εμβόλιο. Γιατί, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, «αν δεν είμαστε όλοι ασφαλείς (και εμβολιασμένοι) δεν είναι κανένας ασφαλής».

Previous Article

Αυτές είναι οι νέες θέσεις στα υπουργεία που δημιουργήθηκαν μετά τον ανασχηματισμό: Σύγχρονος πολιτισμός, οικογένεια και κτηματολόγιο τα νέα χαρτοφυλάκια

Next Article

Ποιά είναι η νέα υφυπουργός στο υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων Ζέτα Μακρή

Σχετικά Άρθρα