Ο Γιώργος Αμυράς νέος υφυπουργός για θέματα προστασίας περιβάλλοντος

Share:

Πρώτη φορά υφυπουργός ο Γιώργος Αμυράς και μάλιστα στο κατάλληλο πόστο για τον κατάλληλο άνθρωπο. Οι δράσεις, αλλά κυρίως οι ευαισθησίες του Γιώργου Αμυρά για το περιβάλλον είναι γνωστές και η προσφορά του σε ένα τέτοιο υπουργείο με σημαντικές κοινωνικές και οικονομικές προεκτάσεις θα είναι σημαντική, αναγκαία και απαραίτητη.

Ο Γιώργος Αμυράς, είναι ένας από τους δραστήριους, νέους ανθρώπους, λάτρεις της φύσης και του ποδηλάτου με το οποίο συχνά κινείται ακόμη και στο κέντρο της πόλης, θα αφήσει το δικό του στίγμα στα θέματα περιβάλλοντος και προστασίας της φύσης.

Μπορεί να είναι νέος στην ηλικία, όχι όμως στην πολιτική του διαδρομή, καθώς εδώ και πολλά χρόνια ασχολείται με τα κοινά, στο Δήμο Αθηναίων και η ανάδειξή του ως βουλευτή του Ελληνικού Κοινοβουλίου ήταν αναμενόμενη καθώς διακρίθηκε μέσα από τις κοινωνικές και πολιτιστικές του δράσεις.

 Στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 και στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου του ίδιου έτους εξελέγη βουλευτής Β΄ Αθηνών με το Ποτάμι, του οποίου διετέλεσε κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος.

 Στις εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019 επανεξελέγη βουλευτής στην περιφέρεια Ιωαννίνων με τη Νέα Δημοκρατία.

 Είναι μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων και μέλος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος.

 Είναι μέλος των Κοινοβουλευτικών Ομάδων Φιλίας της Βουλής των Ελλήνων με τα Κοινοβούλια της Κούβας, της Αυστραλίας και της Τσεχίας.

  Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στις εφημερίδες «Ελεύθερος Τύπος», «Βραδυνή», «Εξπρές» και «Κέρδος» αλλά και στους τηλεοπτικούς σταθμούς ΑΝΤ1, STAR και ΕΡΤ, όπου παρουσίαζε την ταξιδιωτική εκπομπή «Μένουμε Ελλάδα».

 Το 2010 συμμετείχε με τις ιδέες του για την πόλη (και βέβαια το ποδήλατό του) στις εκλογές για τον δήμο Αθηναίων και με ποσοστό 7,3%, ως επικεφαλής ανεξάρτητου συνδυασμού, εκλέχθηκε δημοτικός σύμβουλος.

 Συμμετείχε στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στις ευρωεκλογές της 25ης Μαΐου 2014 και στις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου 2019.

Previous Article

Άγγελος Συρίγος: Ποιος είναι ο νέος υφυπουργός Παιδείας για θέματα Ανώτατης Εκπαίδευσης

Next Article

Ανασχηματισμός: Αυτά είναι τα επτά πρόσωπα που είδαν «την πόρτα της εξόδου» – Εκτός κυβερνητικού σχήματος Θεοδωρικάκος και Βρούτσης

Σχετικά Άρθρα