Ο Κώστας Κατσαφάδος νέος υφυπουργός Ναυτιλίας – Το who is who του Πειραιώτη βουλευτή

Share:
Το «νεοσύστατο» χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Ναυτιλίας για θέματα κλάδου πλοίων αναλαμβάνει ο βουλευτής Α΄ Πειραιώς της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Κατσαφάδος.

Αν και εκλέγεται στο Κοινοβούλιο από το 2012 ο ο 41χρονος βουλευτής εισέρχεται για πρώτη φορά στο κυβερνητικό σχήμα, μετά τον ανασχηματισμό του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο ίδιος σε ανακοίνωσή του ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό σημειώνοντας πως : «Ευχαριστώ θερμά τον Πρωθυπουργό της χώρας για την εμπιστοσύνη και την τιμή που δείχνει στο πρόσωπό μου και στο πρώτο λιμάνι της χώρας, τον Πειραιά μας, σ’ αυτή την δύσκολη στιγμή για την Ελλάδα.

Η Ναυτιλία είναι η σημαία μας στον κόσμο.

Είναι μαζί με τον Πολιτισμό και τον Τουρισμό, οι πυλώνες για την ανάπτυξή μας. Οι άνθρωποι της ναυτιλίας, οι ναυτικοί και οι νησιώτες μας, αποτελούν το μεγάλο πλούτο της χώρας.

Θα καταβάλλω όλες μου τις δυνάμεις στην συνέχιση της μεγάλης μεταρρυθμιστικής προσπάθειας που γίνεται για να γυρίσει η χώρα σελίδα.

Είμαι σίγουρος ότι με σκληρή δουλειά και με την βοήθεια του Θεού θα τα καταφέρουμε όλοι μαζί!».

Ποιος είναι ο νέος υφυπουργός Ναυτιλίας
Οικονομολόγος στο επάγγελμα, ο βουλευτής Α’ Πειραιώς Κώστας Κατσαφάδος γεννήθηκε στον Πειραιά το 1979 έλκοντας την καταγωγή του από τη Μάνη και την Κάρπαθο.

Σπούδασε οικονομικά στο Τμήμα Οικονομικής Επιστήμης της Σχολής Οικονομικών, Επιχειρηματικών και Διεθνών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς από όπου απέκτησε και το Μεταπτυχιακό του στη «Διοίκηση Επιχειρήσεων – Μάνατζμεντ Τουρισμού».

Τον Μάρτιο του 2007, ίδρυσε το λογιστικό-φοροτεχνικό γραφείο του στο κέντρο του Πειραιά.

Κατά τα φοιτητικά του χρόνια διετέλεσε Υπεύθυνος ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Πανεπιστημίου Πειραιώς και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Φοιτητών Πανεπιστημίου Πειραιώς «Ο Πλάτων» και εκπροσωπούσε τους προπτυχιακούς φοιτητές στη Σύγκλητο και το Πρυτανικό Συμβούλιο του Πανεπιστημίου Πειραιώς ως τακτικό μέλος.

Στις δημοτικές εκλογές του 2002 εκλέχτηκε Δημοτικός Σύμβουλος στον Δήμο Κερατσινίου και το 2006 εκλέχτηκε Νομαρχιακός Σύμβουλος Αθηνών – Πειραιώς, με την παράταξη «Υπερνομαρχία Πολιτών».

Το 2007 εκλέχθηκε από το Συνέδριο της ΟΝΝΕΔ, Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της, θέση την οποία διατήρησε έως το 2010. Από τον Απρίλιο του 2010 έως το Μάιο του 2012 διατέλεσε Αντιπρόεδρος της ΟΝΝΕΔ.

Την περίοδο 2006-2007 υπήρξε επιστημονικός συνεργάτης στο Υπουργείο Δημοσίας Τάξης και την περίοδο 2007-2009 επιστημονικός σύμβουλος στη Γραμματεία Αποκρατικοποιήσεων του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών.
Από το 2004 και για μια δεκαετία εκλεγόταν ανελλιπώς Αντιπρόσωπος των Οικονομολόγων στο Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος.

Στις Βουλευτικές Εκλογές του 2009 ήταν υποψήφιος Βουλευτής Α’ Πειραιώς και Νήσων με τη ΝΔ, τερματίζοντας ως Α’ επιλαχών Βουλευτής με 11.000 σταυρούς προτίμησης.

Εκλέχτηκε για πρώτη φορά Βουλευτής Α’ Πειραιώς & Νήσων στις βουλευτικές εκλογές του 2012. Κατόπιν εκλέχτηκε Γραμματέας της Βουλής των Ελλήνων, θέση την οποία διατήρησε έως το 2015. Στις Βουλευτικές Εκλογές του Ιανουαρίου 2015 εκλέχτηκε 1ος Βουλευτής Ά Πειραιώς & Νήσων και επανεξελέγη στις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015.

Στις 18 Νοεμβρίου 2016, με απόφαση του προέδρου Κυριάκου Μητσοτάκη, ανέλαβε καθήκοντα Αναπληρωτή Τομεάρχη Περιβάλλοντος και Ενέργειας του κόμματος.

Previous Article

Μαρία Συρεγγέλα: Η νέα υφυπουργός Εργασίας αρμόδια για την οικογένεια

Next Article

Σκέρτσος: Δεν υπάρχουν προειλημμένες αποφάσεις για το άνοιγμα των σχολείων

Σχετικά Άρθρα