Ποιά είναι η νέα υφυπουργός στο υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων Ζέτα Μακρή

Share:
Στο υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων
θα ξεκινήσει από αύριο το έργο της η νέα υφυπουργός Ζέτα Μακρή, η οποία αναλαμβάνει τα καθήκοντα της κ. Ζαχαράκη ως αρμόδια για θέματα πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Η κυρία Μακρή γεννηθείσα στη Θεσσαλονίκη, είναι μητέρα δύο παιδιών και έχει σπουδάσει στη Νομική Σχολή Αθηνών με μεταπτυχιακό στο Ευρωπαϊκό και Κοινοτικό Δίκαιο στο Πανεπιστήμιο του Cambridge.

H Ζέτα Μακρή εξελέγη πρώτη αρχικά στην εκλογική περιφέρεια της Μαγνησίας το 2000 και το 2004 ως μέλος του Κοινοβουλίου. Επίσης, από τον Απρίλιο του 2013 κατέχει την κοινοβουλευτική έδρα της Νέας Δημοκρατίας.

Πολιτική και κοινωνική δραστηριότητά

Τον Δεκέμβριο του 2009 ορίστηκε από τον Πρόεδρο της Ν.Δ., κ. Αντώνη Σαμαρά, Αναπληρώτρια Γραμματέας Αγροτικού Τομέα της Ν.Δ..
Aπό τον Ιανουάριο του 2011 έως τις εκλογές του 2012 ήταν Αναπληρώτρια Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της Ν.Δ.

Συμμετείχε στις αυτοδιοικητικές εκλογές το Νοέβριο του 2010 στο Δήμο Βόλου ως επικεφαλής του Συνδυασμού ”Νέος Δήμος, Νέο Ξεκίνημα”, και από την 1η Ιανουαρίου 2011 είναι επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο Δήμο Βόλου.

Από τον Αύγουστο του 2012 μέχρι και την 1η Απριλίου 2013 διετέλεσε Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων.

Έχει αναπτύξει έντονη κοινωνική δράση. Είναι μέλος μεταξύ των άλλων του Συμβουλίου “Προστασίας Κακοποιημένων & Παραμελημένων Ατόμων”, των “Φίλων της Αγάπης”, των “Φίλων του Αχιλλοπούλειου Νοσοκομείου Βόλου”, του “Σοροπτιμιστικού Ομίλου”, του “Ομίλου ΖΟΝΤΑ”. Στις 5/6/2008 ανακοίνωσε την ίδρυση της Περιβαλλοντικής Οργάνωσης “Η σιωπή δεν είναι οικολογική”.

Previous Article

Ξανθός: Να αρθεί με πρωτοβουλία της ΕΕ το καθεστώς της «πατέντας» για τα νέα εμβόλια

Next Article

Γιώργος Κώτσηρας: Ποιος είναι ο 37χρονος νέος υφυπουργός Δικαιοσύνης

Σχετικά Άρθρα