Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Άγγελος Συρίγος: Ποιος είναι ο νέος υφυπουργός Παιδείας για θέματα Ανώτατης Εκπαίδευσης

Στη θέση του υφυπουργού Παιδείας,
για θέματα ανώτατης εκπαίδευσης τοποθέτησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τον καθηγητή Άγγελο Συρίγο, στο πλαίσιο του πρώτου μεγάλου ανασχηματισμού της κυβέρνησης που ανακοίνωσε σήμερα ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρήστος Ταραντίλης.

Ο Άγγελος Συρίγος είναι νομικός, αναπληρωτής καθηγητής του Διεθνούς Δικαίου και της Εξωτερικής Πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Ενώ αρχικά το όνομά του είχε ακουστεί, για ανάληψη θέσης στο υπουργείο Εξωτερικών ανακοινώθηκε ότι καταλαμβανει τη θέση του Βασίλη Διγαλάκη

και πλέον θα είναι αρμόδιος για τη Γενική Γραμματεία Ανώτατης Εκπαίδευσης, συμπεριλαμβανομένου του συνόλου των οργανικών μονάδων που εντάσσονται σε αυτή.

Ο Άγγελος Συρίγος, στις βουλευτικές εκλογές του 2019 εξελέγη βουλευτής Α’ Αθηνών με τη Νέα Δημοκρατία.

Ποιος είναι

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1966 και το 1988 αποφοίτησε από το νομικό τμήμα της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έκανε μεταπτυχιακές του σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Μπρίστολ, όπου ανακηρύχθηκε Διδάκτωρ Νομικής το 1994.

Από το 2002 διδάσκει διεθνές δίκαιο και εξωτερική πολιτική με ειδίκευση στις Ελληνοτουρκικές Σχέσεις στο Τμήμα Διεθνών, Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου.

Εργάστηκε ως δικηγόρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών. Υπήρξε Επιστημονικός Συνεργάτης του Συμβουλίου της Ευρώπης για την αναθεώρηση της νομοθεσίας στο Μαυροβούνιο και στο Αζερμπαϊτζάν (1999-2002), ενώ έχει διατελέσει γενικός γραμματέας Πληθυσμού και Κοινωνικής Συνοχής στο Υπουργείο Εσωτερικών (Αύγουστος 2012-Απρίλιος 2015).

Έχει συγγράψει πολλά άρθρα και βιβλία.

Το τελευταίο του βιβλίο κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο του 2019 και είχε τίτλο «Η Συμφωνία των Πρεσπών και το Μακεδονικό Ζήτημα».

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ