Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Βόλες ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση για άνοιγμα σχολείων, κλείσιμο καταστημάτων και νέους περιορισμούς

Την απόφαση της κυβέρνησης να ανοίξει τα σχολεία στις 11 του μηνός χωρίς να έχει συζητήσει το θέμα με τους ειδικούς αλλά και τις καταγγελίες των γιατρών και των νοσηλευτών για αναβολή του εμβολιασμού τους σχολίαζαν τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάνοντας λόγο « για επιτελικό μπάχαλο.»

«Για άλλη μια φορά ανακοινώνονται μέτρα χωρίς να έχει συνεδριάσει η επιτροπή των επιστημόνων, χωρίς να υπάρχει καν συντονισμός μέσα στην ίδια την κυβέρνηση», τόνισε ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος και πρόσθεσε ότι «τα περιοριστικά μέτρα από μόνα τους φαίνεται ότι δεν μπορούν να “δουλέψουν”, αν δε συνδυαστούν με πραγματικά μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας» .Επεσήμανε δε ότι :

«Δε γίνεται ακόμα και σήμερα η κυβέρνηση να μην έχει προχωρήσει στη συνταγογράφηση των τεστ, ώστε να παρέχονται δωρεάν και μαζικά στους πολίτες . Δε γίνεται να μεταφέρονται γιατροί από τα νοσοκομεία της Αττικής σε νοσοκομεία της Μακεδονίας για να καλυφθούν κενά και την ίδια στιγμή –ενώ όλοι παραδεχόμαστε ότι είμαστε σε πόλεμο- η κυβέρνηση να μην προχωρά σε επιτάξεις ιδιωτικών κλινικών.

Υπάρχουν καταγγελίες πως «το 80% των θανάτων που έχουμε το τελευταίο διάστημα έχουν συμβεί εκτός ΜΕΘ» επεσήμανε ακόμα τονίζοντας ότι :

«Μέσα σε δύο μήνες, έχουμε θρηνήσει 4.295 απώλειες συμπολιτών μας. Για την τραγωδία αυτή που ζούμε, οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι ξεκάθαρες . Με ευθύνη του κ. Μητσοτάκη η χώρα δεν προετοιμάστηκε ποτέ για το δεύτερο κύμα –όλοι θυμόμαστε τον πρωθυπουργό να δηλώνει με αυταρέσκεια το καλοκαίρι ότι νικήσαμε τον κορωνοϊό».

Οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα σχολίαζαν ακόμα ότι το Μέγαρο Μαξίμου
«ανακοίνωσε άνοιγμα των σχολείων χωρίς και έφερε νέα περιοριστικά μέτρα, κλείνοντας τα μαγαζιά που άνοιξε πριν από δέκα ημέρες, ενώ δυο ώρες νωρίτερα ο κ. Γεωργιάδης προανήγγειλε περαιτέρω άνοιγμα καταστημάτων σε ζώνες.»

Πρόσθεταν ακόμα ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη «εμφανίζεται ανίκανη να οργανώσει ακόμα και τον εμβολιασμό. Ενώ η χώρα έχει παραλάβει 96.000 δόσεις εμβολίων, μέχρι χθες είχαν γίνει μόλις 3000 εμβολιασμοί, μεταξύ των οποίων και στους παρατρεχάμενους του κ. Μητσοτάκη. Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι καταγγελίες υγειονομικών για αναβολή του εμβολιασμού τους σε νοσοκομεία.»

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ