Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Για τα δύσκολα ο Κωστής Χατζηδάκης

Αποτελεί κοινό μυστικό στους παροικούντες την πολιτική Ιερουσαλήμ ότι ο Κωστής Χατζηδάκης
, ήταν και παραμένει ένας πολιτικός «γεννημένος για τα δύσκολα». Αυτό άλλωστε κλήθηκε να το αποδείξει κατ επανάληψη από την ημέρα που επέστρεψε από την Ευρωβουλή και ασχολήθηκε με την εγχώρια πολιτική σκηνή.

Ένας σύγχρονος πολιτικός που αδιαφορεί για το πολιτικό κόστος, έχοντας ως σταθερή πυξίδα τις μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται η τόπος. Στην κυβέρνηση Καραμανλή κατάφερε μέσα σε ελάχιστο χρόνο να δώσει (οριστικό) τέλος στο καρκίνωμα της Ολυμπιακής, θέτοντας τις βάσεις για ένα υπερσύγχρονο αερομεταφορέα. Στην κυβέρνηση Σαμαρά υπό καθεστώς μνημονίων κατάφερε ως υπουργός Ανάπτυξης να δημιουργήσει ένα θεσμικό πλαίσιο το οποίο λειτουργεί μέχρι και σοβαρά, ρυθμίζοντας την αγορά και ενθαρρύνοντας τον ανταγωνισμό.

Ως υπουργός Ενέργειας στην κυβέρνηση Μητσοτάκη με μεθοδικότητα έθεσε τις βάσεις για τις έξι μεγάλες αποκρατικοποιήσεις που επιβάλλεται να προχωρήσουν στον χώρο της ενέργειας.

Και φυσικά είναι ο άνθρωπος που έβαλε σε ράγες Ανάπτυξης της ΔΕΗ. Τώρα «επιστρατεύεται» από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, να συμβάλει στην ενίσχυση της κοινωνικής εικόνας της κυβέρνησης, προχωρώντας τις δυο μεγάλες μεταρρυθμίσεις στο υπουργείο Εργασίας.

Ως άνθρωπος των δύσκολων αποστολών όχι μόνον δεν πήρε βαριά ανάσα, αλλά απεναντίας σήκωσε ήδη μανίκια, δείχνοντας αποφασισμένος να ξεκινήσει από αύριο κιόλας την υλοποίηση των όσων πρέπει να γίνουν. Όσοι μάλιστα τον γνωρίζουν προεξοφλούν και το αποτέλεσμα επισημαίνοντας ότι: «σε έξι μήνες το περιβάλλον τόσο στον τομέα της Εργασίας, όσο και της κοινωνικής ασφάλισης θα είναι εντελώς διαφορετικό». Η απόφαση του Μητσοτάκη να αναθέσει το χαρτοφυλάκιο του Εργασίας στον Χατζηδάκη μόνο τυχαία δεν πρέπει να θεωρείται. Απεναντίας ο Κυριάκος γνωρίζοντας τον άνδρα, είναι βέβαιος και για το αποτέλεσμα

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ