Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Γιώργος Κουμουτσάκος: Γιατί απομακρύνθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου

Παρελθόν από την κυβέρνηση αποτελεί ο Γιώργος Κουμουτσάκος
μετά την ανακοίνωση του νέου κυβερνητικού σχήματος. Πρόκειται για μία απόφαση που δεν ξάφνιασε καθώς ο απολογισμός της θητείας του μάλλον αρνητικός είναι, παρά θετικός.

Ο Γιώργος Κουμουτσάκος ανέλαβε αρχικά ως αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής υπό τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και όταν το υπουργείο ανασυστάθηκε παρέμεινε στη θέση του υπό τον Νότη Μηταράκη αυτή τη φορά. Ο Γιώργος Κουμουτσάκος μάλιστα στην αρχή δεν είχε αποφασιστικές αρμοδιότητες κάτι που είχε αναφέρει και ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στη Βουλή λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ο κ. Κουμουτσάκος καταρχήν δεν έχει καμία αρμοδιότητα επί της ουσίας του μεταναστευτικού. Ασχολείται με τα διεθνή ζητήματα».

Ακόμα και μετά την ανάθεση αρμοδιοτήτων, το έργο του Γιώργου Κουμουτσάκου κρίνεται ως ανύπαρκτο καθώς είχε την ευθύνη για την προώθηση των θέσεων της χώρας αναφορικά με το προσφυγικό και το μεταναστευτικό ζήτημα, διεθνώς, κάτι που δεν έκανε.

Το τελευταίο διάστημα μάλιστα, ο Γιώργος Κουμουτσάκος εμφανιζόταν στα ΜΜΕ και είχε περισσότερα να πει και να αναλύσει για τα Ελληνοτουρκικά και τις διερευνητικές επαφές μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, ζητήματα τα οποία ναι μεν γνωρίζει καλά ως διπλωμάτης, τα οποία ωστόσο δεν συγκαταλέγονται στις αρμοδιότητές του.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ