Βαθύ «ρήγμα» στην ομάδα των υποστηρικτών του Αλέξη Τσίπρα

Share:
Βαθύ ρήγμα έχει προκύψει στην ομάδα των υποστηρικτών του Αλέξη Τσίπρα
. Στην προεδρική φρουρά επήλθε διάσπαση και μάλιστα αυτό δεν έγινε για πολιτικούς λόγους, αλλά για λόγους ηθικής τάξεως. Συγκεκριμένα στελέχη με μεγάλη κομματική εμπειρία, όπως ο πρώην γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Ρήγας, ο επί χρόνια κλειδοκράτορας των οργανώσεων του ΠΑΣΟΚ Αντώνης Κοτσακάς, αλλά και ο Νίκος Σκορίνης, αποφάσισαν να αποχωρήσουν από την «Κίνηση Μελών» και να δημιουργήσουν δική τους ομάδα με συμμετοχή περίπου 800 στελεχών ανά την Ελλάδα υπό τον τίτλο Ριζοσπαστική Εναλλακτική Ενότητα (ΡΕΝΕ). Η αιτία έχει να κάνει με τα πρόσωπα των κυρίων Νίκου Παππά, Χρήστου Σπίρτζη, Παύλου Πολάκη που παίζουν κυρίαρχο ρόλο στη μεγάλη τάση των υποστηρικτών του Αλέξη Τσίπρα.

Οι τρεις τους και όσοι τους ακολουθούν θεωρούν ότι ο Παππάς, ο Σπίρζης, ο Πολάκης είναι πρόσωπα αρνητικά φορτισμένα, που έχουν προκαλέσει την κοινή γνώμη και που εμπλέκονται, κυρίως ο Παππάς, σε υποθέσεις που απασχολούν τη δικαιοσύνη (σ.σ: υποθέσεις Καλογρίτσα

και Μιωνή). Για αυτό λένε ότι από τη στιγμή που δεν βγαίνουν αυτοί οι τρεις από το «πρώτο πλάνο», δεν μπορούν να συνυπάρχουν στην ίδια τάση. Η εξέλιξη αυτή έχει τη δική της σημασία γιατί μέσα στον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο θα πραγματοποιηθεί η διαδικτυακή εκλογή των οργάνων των κομματικών οργανώσεων του ΣΥΡΙΖΑ, από την οποία αναμένεται να βγουν αρκετά συμπεράσματα για τις διαθέσεις της βάσης του κόμματος. Παραλλήλως είναι σε εξέλιξη η συζήτηση για το χρόνο διεξαγωγής του συνεδρίου, με την απόφαση να είναι ειλημμένη για κανονικό συνέδριο όταν το επιτρέψει η πανδημία και όχι μέσω διαδικτύου, όπως εισηγούνταν κάποιοι.

Previous Article

«Πυρά» Ταραντίλη σε Τσίπρα: Να μας πει ποια απόφαση των ειδικών δεν ακολούθησε η κυβέρνηση

Next Article

Σπόντες κατά Βαρουφάκη στο ημερολόγιο του Ευκλείδη Τσακαλώτου για την εποχή των μνημονίων

Σχετικά Άρθρα