Η πρώτη δήλωση του νέου κυβερνητικού εκπροσώπου: Να μας πει ο κ.Τσίπρας ποια απόφαση των ειδικών δεν ακολούθησε η κυβέρνηση

Share:
«Επίθεση» κατά του Αλέξη Τσίπρα
εξαπέλυσε ο Χρήστος Ταραντίλης στην πρώτη του ανακοίνωση ως κυβερνητικός εκπρόσωπος με αφορμή την ανάρτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στα κοινωνικά δίκτυα «το ύφος της οποίας κινείται στα όρια της πολιτικής αντιπαράθεσης», εκφράζοντας τη «λύπησή» του.

Ο κ. Ταραντίλης καλέσε τον κ. Τσίπρα να πει ποια είναι η απόφαση που επικαλείται για την λήψη πιο αυστηρών μέτρων στη Θεσσαλονίκη, την οποία δεν ακολούθησε η κυβέρνηση, ερωτώντας τον «πότε ελήφθη κι από ποιους;».

Παράλληλα του ζήτησε «αφού εκφράζει τη διαφωνία του για τον αριθμό των 9 ατόμων σε κάθε σπίτι», να αποκαλύψει, έστω εκ των υστέρων, ποια ήταν η δική του πρόταση.

«Θα τον ρωτήσω επίσης να μας ανακοινώσει την θέση του για το άνοιγμα των σχολείων. Συμφωνεί ότι πρέπει να ανοίξουν ή όχι;», δήλωσε επιπρόσθετα.

Όσο για το ενδεχόμενο «τρίτου κύματος» της πανδημίας, ο κ. Ταραντίλης κάλεσε τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να δει τι γίνεται στον υπόλοιπο κόσμο, υπενθυμίζοντας του ότι «η κυβέρνηση έλαβε κάθε μέτρο που ήταν δυνατόν για την αποτροπή του», παρότι – όπως είπε- «δεν τον είδαμε να συναινεί σε κανένα από αυτά».

«Η πολιτική αντιπαράθεση είναι στοιχείο της δημοκρατίας. Προτείνω να μην εξαντλείται σε αφορισμούς και ακραίους χαρακτηρισμούς που προκαλούν την αποστροφή των πολιτών, αλλά να διεξάγεται με δεδομένα κι επιχειρήματα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ολόκληρη η δήλωση του Χρήστου Ταραντίλη

Λυπάμαι που η πρώτη μου ανακοίνωση ως Κυβερνητικός Εκπρόσωπος αφορά την απάντηση σε ανάρτηση του κ. Τσίπρα, το ύφος της οποίας κινείται στα όρια της πολιτικής αντιπαράθεσης.

Θα τον καλέσω, λοιπόν, να μας πει ποια είναι η απόφαση που επικαλείται για την λήψη πιο αυστηρών μέτρων στη Θεσσαλονίκη, την οποία δεν ακολούθησε η Κυβέρνηση. Πότε ελήφθη κι από ποιους;

Επίσης θα του ζητήσω, αφού εκφράζει τη διαφωνία του για τον αριθμό των 9 ατόμων σε κάθε σπίτι, να μας αποκαλύψει, έστω εκ των υστέρων, ποια ήταν η δική του πρόταση. Θα τον ρωτήσω επίσης να μας ανακοινώσει την θέση του για το άνοιγμα των σχολείων. Συμφωνεί ότι πρέπει να ανοίξουν ή όχι;

Όσο για το ενδεχόμενο «τρίτου κύματος» της πανδημίας, θα καλέσω τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να δει τι γίνεται στον υπόλοιπο κόσμο και θα του υπενθυμίσω ότι η Κυβέρνηση έλαβε κάθε μέτρο που ήταν δυνατόν για την αποτροπή του, παρότι δεν τον είδαμε να συναινεί σε κανένα από αυτά.

Η πολιτική αντιπαράθεση είναι στοιχείο της δημοκρατίας. Προτείνω να μην εξαντλείται σε αφορισμούς και ακραίους χαρακτηρισμούς που προκαλούν την αποστροφή των πολιτών, αλλά να διεξάγεται με δεδομένα κι επιχειρήματα.

Previous Article

Νέοι αναπληρωτές γραμματείς στο οργανωτικό της ΝΔ (Ονόματα)

Next Article

«Πυρά» Γεωργιάδη εναντίον Τσίπρα: Για άλλη μία φορά κατώτερος των περιστάσεων – Ας γίνει για μία φορά χρήσιμος στην πατρίδα

Σχετικά Άρθρα