Ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης: Μετά από rapid test στο Προεδρικό οι υπουργοί και υφυπουργοί – Ορκίστηκαν οι πρώτοι έξι (Εικόνες & Βίντεο)

Share:
Ολοκληρώθηκε η ορκωμοσία και της δεύτερης ομάδας των νέων υπουργών και υφυπουργών της νέας κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη
.

Αναλυτικότερα ορκίστηκαν οι: Θοδωρής Λιβάνιος, Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό, Χρήστος Ταραντίλης, Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό, Ζέττα Μακρή, Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Άγγελος Συρίγος, Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Μαρία Συρεγγέλα, Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιώργος Κώτσηρας, Υφυπουργός Δικαιοσύνης

Ολοκληρώθηκε λίγα λεπτά μετά τις 11:00 η ορκωμοσία της πρώτης ομάδας των νέων υπουργών και υφυπουργών της νέας κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, αποτελούμενη από τους Κωστή Χατζηδάκη, Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κώστα Σκρέκα, Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Μάκης Βορίδης, Υπουργός Εσωτερικών, Σπήλιος Λιβανός, Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βασίλης Κοντοζαμάνης, Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, Στέλιος Πέτσας, Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών.

Υπενθυμίζεται πως τα νέα μέλη της κυβέρνησης, καθώς και οι υπουργοί, υφυπουργοί που αλλάζουν χαρτοφυλάκιο χωρίστηκαν σε τρεις ομάδες και θα υποβληθούν σε rapid test πριν ορκιστούν.

Αξίζει να σημειωθεί πως η ορκωμοσία πραγματοποιείται ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και εκτός από τομέτρο των τριων ομάδων, λόγω των περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας, δεν υπάρχουν ούτε συνοδοί, ούτε καν δημοσιογράφοι στο εσωτερικό του Προεδρικού Μεγάρου.

5216655

Οι δηλώσεις των νέων υπουργών

Σε δηλώσεις προχώρησαν οι νέοι υπουργοί αμέσως μετά την ορκωμοσίας τους στο Προεδρικό Μέγαρο.
Πριν την ορκωμοσία του ο νέος υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης έστειλε το δικό του μήνυμα στην κοινή γνώμη. Όπως δήλωσε, θα “προχωρήσουμε με ταχύτητα, με πνεύμα κοινής λογικής και φυσικά με ευαισθησία. Δεν υπάρχουν εργαζόμενοι χωρίς επιχειρήσεις, αλλά δεν υπάρχουν κι επιχειρήσεις με τους εργαζόμενους στα κεραμίδια. Ανάπτυξη και κοινωνική συνοχή πρέπει να προχωρήσουν πλάι – πλάι”.

Όπως δήλωσε ο νέος υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Κώστας Σκρέκας “θα κάνουμε σπουδαία δουλειά σε αυτό το υπουργείο, διαδέχομαι έναν υπουργό (Χατζηδάκης) ο οποίος έκανε σπουδαίο έργο σε σύντομο χρονικό διάστημα παρέλαβε ένα τομέα ενέργειας και του περιβάλλοντος, οι οποίοι ήταν κοντά στον εκτροχιασμό από την προηγούμενη ηγεσία της χώρας και σε σύντομο χρονικό διάστημα κατάφερε να εξορθολογίσει τα πράγματα και να δρομολογήσει πολύ σημαντικές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, εμείς θα τις συνεχίσουμε θα προχωρήσουμε ώστε να αφήσει ανεξίτηλη σφραγίδα Κυριάκος Μητσοτάκης σε αυτό τον τομέα στη χώρα μας”.

“Nέα χρονιά, νέο ξεκίνημα. Με ενότητα, και με πίστη, με σχέδιο, θα κάνουμε τη ζωή των Ελλήνων καλύτερη. Αυτό θέλουμε να κάνουμε και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε” τόνισε ο νέος αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας.

Φυσικά τα βλέμματα όλων ήταν ανάμεσα στον πρωθυπουργό, Κυρ. Μητσοτάκη, και τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, μετά την ένταση των τελευταίων ημερών μεταξύ κυβέρνησης και Εκκλησίας από τις χθεσινές ανακοινώσεις της κυβέρνησης και της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, να προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας ώστε να ανοίξουν οι εκκλησίες την ημέρα του εορτασμού των Θεοφανίων.

Μάλιστα ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος έδωσε το στίγμα των προθέσεών του καθώς μετά από την ορκωμοσία του πρώτου “γκρουπ” των μελών της νέας κυβέρνησης, ευχήθηκε “συγχαρητήρια, καλή δύναμη και καλή συνεργασία”. Ερωτηθείς και ο νεός κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης για την θέμα που ανέκυψε με την εκκλησία για τους ναούς στα Θεοφάνεια, εξέφρασε την ελπίδα ότι όλα θα πανε καλά.

Αυτο που απομένει είναι να δούμε αν θα υπάρξει νέα διαμεσολαβητική προσπαθείας εντός της ημέρα προκειμένου να αρθεί το αδιέξοδο.

Η τελευταία ομάδα θα ορκιστεί στις 12:30 και είναι οι:
1. Σταύρος Καλαφάτης, Υφυπουργός Εσωτερικών
2. Σοφία Βούλτεψη, Υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου
3. Γιώργος Στύλιος, Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης
4. Κώστας Κατσαφάδος, Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής
5. Γιάννης Οικονόμου, Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
6. Σοφία Ζαχαράκη, Υφυπουργός Τουρισμού

Με πολιτικό όρκο θα ορκιστούν:
1. Γιώργος Αμυράς, Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας
2. Νικόλας Γιατρομανωλάκης, Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού

Previous Article

Καπραβέλος (Διευθυντής ΜΕΘ Παπανικολάου) στα Παραπολιτικά 90,1: Τραγωδία για την Αττική έναν νέο ξέσπασμα κρουσμάτων

Next Article

Εσωκομματική τάση στον ΣΥΡΙΖΑ εναντίον του Παππά – Ποιοι συμμετέχουν στη Ριζοσπαστική Εναλλακτική Ενότητα

Σχετικά Άρθρα