Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Ενοχλημένος με τον Ιερώνυμο ο Μητσοτάκης – Οι διαπραγματεύσεις Δημητριάδη με την Αρχιεπισκοπή

Ενοχλημένος με την επιλογή της Ιεράς Συνόδου να μην πειθαρχήσει στο νόμο, εμφανίζεται ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, που από χθες αποφάσισε να σταματήσει κάθε επικοινωνία με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο. «Δεν είναι δυνατόν να φέρονται τόσο επιπόλαια οι Ιεράρχες σε μια καθοριστική στιγμή για την Πανδημία» έλεγε στενός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη μιλώντας στα Parapolitika.gr.

Μάλιστα ο ίδιος επισήμαινε ότι ο πρωθυπουργός δείχνει σφόδρα ενοχλημένος με τον προκαθήμενο της ελλαδικής εκκλησίας, αφού θεωρεί ότι σ αυτή τη φάση ρίχνει στην κυριολεξία λάδι στην φωτιά. Αυτός είναι και ο λόγος που δεν δέχτηκε να έχει οποιαδήποτε επικοινωνία με τον κκ Ιερώνυμο, παρά το γεγονός ότι υπήρξαν πρόσωπα που επεδίωξαν να ρίξουν γέφυρες ανάμεσα στο Μαξίμου και τη Μονή Πετράκη.

«Δεν χρειάζονται πολλά λόγια. Ο καθένας πλέον κρίνεται από τις πράξεις του» τόνιζε στενός συνεργάτης του κ. Μητσοτακη. Μάλιστα το γεγονός ότι η εκκλησία είχε ενημερωθεί για τις αποφάσεις της κυβέρνησης πριν ανακοινωθούν τα νέα μέτρα και παρόλα αυτά η Ιεραρχια επέδειξε απειθαρχία εξόργισε περαιτέρω τον πρωθυπουργό. Το θέμα είναι πρωτίστως υγειονομικό και δευτερευόντως θρησκευτικό τονίζουν στελέχη της κυβέρνησης από τη στιγμή που με την απόφαση της Ιεράς Συνόδου τίθεται σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.

Από χθες το μεσημέρι ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριαδης, προσπάθησε να βρει άκρη, επικοινωνώντας με στενούς συνεργάτες του Αρχιεπισκόπου, όπως ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας κ.κ. Γαβριηλ. Ωστόσο μέχρι αργά το βράδυ δεν είχε βρεθεί λύση αφού η πλευρά του αρχιεπισκόπου έδειχνε αδιαλλαξία, γεγονός που εξόργισε τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Το Μέγαρο Μαξίμου δείχνει να μην υποκύπτει στα περίεργα μηνύματα του Αρχιεπισκόπου, αδιαφορώντας μάλιστα για το οποίο κόστος έχει αυτή η επιλογή. Ρόλο στις παρασκηνιακές διαπραγματεύσεις των τελευταίων ωρών έχει και ο εκπρόσωπος του αρχιεπισκόπου Χάρης Κονιδάρης, ο οποίος συνδέεται με μακροχρόνια φιλιά με τον πρωθυπουργό.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ