Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Πλακιωτάκης στα Παραπολιτικά 90,1: Δυσάρεστη έκπληξη η στάση της Εκκλησίας

Την ελπίδα η Ιερά Σύνοδος να επανεξετάσει την στάση της, μετά τις τελευταίες εξελίξεις για το θέμα της λειτουργίας των ναών την ημέρα των Φώτων, εξέφρασε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και στον δημοσιογράφο, Παναγιώτη Τζένο.

 Ο κ. Πλακιωτάκης εξέφρασε παράλληλα την δυσαρέσκειά του για την στάση της εκκλησίας στο θέμα αυτό, σημειώνοντας ότι ήταν μια δυσάρεστη έκπληξη.

Ειδικότερα, αναφερόμενος στην στάση της Εκκλησίας τόνισε ότι τον εξέπληξε δυσάρεστα η στάση της εκκλησίας σημειώνοντας ότι έως τώρα είχε δείξει μεγάλη υπευθυνότητα. Ανέφερε πως δυσκολεύεται να καταλάβει την διαφοροποίηση της στάσης αυτής και εξέφρασε την ελπίδα η Ιερά Σύνοδος να επανεξετάσει την απόφαση της λέγοντας ότι οι νόμοι ισχύουν για όλους.

Παράλληλα, ο κ. Πλακιωτάκης, μέσα από τα Παραπολιτικά 90,1, προανήγγειλε νομοσχέδιο σχετικά με την νησιωτική πολιτική που έρχεται το Φεβρουάριο στη Βουλή. Ο υπουργός αναφέρθηκε επίσης  στα εντυπωσιακά τα αποτελέσματα στην προστασία των θαλασσίων συνόρων και προανήγγειλε μεταρρυθμίσεις στο ελληνικό νηολόγιο.

Επίσης σημείωσε πως το 2020 μειώθηκαν οι μεταναστευτικές ροές σε ποσοστό άνω του 80% ενώ είπε πως οι λιμενικοί υπερασπίζοντα τα θαλάσσια σύνορα της Ελλάδας που είναι και σύνορα της ΕΕ.

Τέλος, αναφορικά με την πανδημία ο κ. Πλακιωτάκης ανέφερε ότι όσοι αμφισβητούν την ύπαρξη του κοροναϊού κάνουν ένα μεγάλος λάθος και ζήτησε όλοι να τηρούν τα μέτρα προφύλαξης.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ