Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Πώς «διαβάζει» ο ΣΥΡΙΖΑ τον ανασχηματισμό – Ποιους βάζει στο στόχαστρο

Ως μήνυμα σύγκρουσης με την κοινωνία είδαν τον ανασχηματισμό τα στελέχη της κυβέρνησης καθώς όπως επισημαίνουν ο πρωθυπουργός με τις επιλογές του επιβράβευσε τα εγκληματικά λάθη στη διαχείριση της πανδημίας, το χάος στα σχολεία, το μπάχαλο στον τουρισμό.

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν άλλαξε τους υπουργούς που ευθύνονται για τα πιο σημαντικά ζητήματα. Ούτε τον Χ. Θεοχάρη που ευθύνεται για το αδιανόητο μπάχαλο με το άνοιγμα του τουρισμού το καλοκαίρι. Ούτε τον Β. Κικίλια που στην κυριολεξία έχει απολέσει τον έλεγχο της πανδημίας. Ούτε την κ. Κεραμέως που έχει την ευθύνη για το αδιανόητο φιάσκο στην παιδεία . Ούτε τον Χ. Σταικούρα που έχει φέρει την οικονομία στην χειρότερη κατάσταση.» έλεγαν χαρακτηριστικά συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα.

Χαρακτήριζαν ακόμα τον πρωθυπουργό άτολμο ο οποίος απλώς , προσέθεσε βουλευτές, δημιουργώντας ένα “ευέλικτο” σχήμα 59 υπουργών.»

Σχολιάζοντας ακόμα την τοποθέτηση του Μάκη Βορίδη στο υπουργείο Εσωτερικών – έλεγαν ότι αυτή η κίνηση δείχνει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης προετοιμάζεται για να στήσει κάλπες. « Οι ‘μουσικές καρέκλες’ και τα σχέδια για εκλογικό αιφνιδιασμό, με τον ακροδεξιό κ. Βορίδη στο Υπουργείο Εσωτερικών, που ζητούσε θεσμικά μέτρα για να μην ξανακυβερνήσει η Αριστερά, δεν μπορούν να σώσουν τον κ. Μητσοτάκη από την κοινωνική δυσαρέσκεια και τις ευθύνες του»τόνιζαν χαρακτηριστικά .

Ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τζανακόπουλος σχολιάζοντας μάλιστα τις αλλαγές ανέφερε χαρακτηριστικά ότι : «η αναβάθμιση του Μάκη Βορίδη, η είσοδος της Σ. Βούλτεψη και η τοποθέτηση του Α. Πλεύρη στην θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου αποδεικνύουν ότι η συγκεκριμένη κυβέρνηση δεν έχει απλά άρωμα αλλά σφραγίδα ακροδεξιάς.»

Αλλά και η ανάληψη του υπουργείου Εργασίας από τον Κωστή Χατζηδάκη χαρακτηρίζεται ως κακή εξέλιξη από τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης τα οποία παράλληλα αναρωτιούνται γιατί έγινε αυτή η αλλαγή :«Ο κ. Χατζηδάκης αφού ολοκλήρωσε το έργο του στο υπουργείο Ενέργειας, το έργο των ιδιωτικοποιήσεων μπιρ παρά, αναλαμβάνει ως ένας από τους πιο ακραία νεοφιλελεύθερους το υπουργείο Εργασίας. Αυτό είναι πολύ κακή είδηση, όχι ότι ο κ. Βρούτσης δεν ήταν αρκούντως επιθετικός. Απλά μένει μια απορία. Αφού το ασφαλιστικό σύστημα πήγαινε τόσο καλά. Αφού ο κ. Βρούτσης είχε διορθώσει όλα όσα υποτίθεται ότι ΣΥΡΙΖΑ είχε προκαλέσει. Για ποιον λόγο τον αλλάζει; . Τι δεν πήγε καλά;»

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ