Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Το τετ α τετ Μητσοτάκη – Ιερώνυμου στην ορκωμοσία (Εικόνες)

Στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο ήταν στραμμένα όλα τα βλέμματα κατά τη διάρκεια της ορκωμοσίας της πρώτης ομάδας των νέων μελών της κυβέρνησης.

Το ενδιαφέρον επικεντρώθηκε στο αν θα συνομιλούσαν, καθώς έχει προκληθεί ένταση στις σχέσεις κυβέρνησης-εκκλησίας, μετά την απόφαση για να ανοίξουν οι ναοί τα Φώτα, παρά την απαγόρευση της κυβέρνησης, λόγω των αυστηρών περιοριστικών μέτρων που βρίσκονται σε ισχύ.

Ο Πρωθυπουργός και ο Αρχιεπίσκοπος είχαν τετ α τετ κατά τη διάρκεια της ορκωμοσίας, ενώ σύμφωνα με το δελτίο ειδήσεων της δημόσιας τηλεόρασης, ο Αρχιεπίσκοπος αφού τέλεσε τον πρώτο κύκλο της ορκωμοσίας, παρέμεινε στο Προεδρικό Μέγαρο για μισή ώρα μέχρι να ξεκινήσει η ορκωμοσία της δεύτερης ομάδας. Σε αυτό το χρονικό διάστημα, σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξε και συνάντηση με τον Πρωθυπουργό.

Λίγο νωρίτερα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος έδωσε το στίγμα των προθέσεών του καθώς μετά από την ορκωμοσία του πρώτου “γκρουπ” των μελών της νέας κυβέρνησης, ευχήθηκε “συγχαρητήρια, καλή δύναμη και καλή συνεργασία”.

Ερωτηθείς και ο νεός κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης για την θέμα που ανέκυψε με την εκκλησία για τους ναούς στα Θεοφάνεια, εξέφρασε την ελπίδα ότι όλα θα πανε καλά.

Αυτο που απομένει είναι να δούμε αν θα υπάρξει νέα διαμεσολαβητική προσπαθείας εντός της ημέρα προκειμένου να αρθεί το αδιέξοδο.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ