Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

LIVE η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης: Με rapid test και ανά ομάδες στο Προεδρικό οι υπουργοί και υφυπουργοί – Ορκίστηκαν οι πρώτοι έξι (Εικόνες & Βίντεο)

Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα η ορκωμοσία της δεύτερης ομάδας των νέων υπουργών και υφυπουργών της νέας κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Αναλυτικότερα αυτή την ώρα ορκίζονται οι: Θοδωρής Λιβάνιος, Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό, Χρήστος Ταραντίλης, Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό, Ζέττα Μακρή, Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Άγγελος Συρίγος, Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Μαρία Συρεγγέλα, Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιώργος Κώτσηρας, Υφυπουργός Δικαιοσύνης

Ολοκληρώθηκε λίγα λεπτά μετά τις 11:00 η ορκωμοσία της πρώτης ομάδας των νέων υπουργών και υφυπουργών της νέας κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, αποτελούμενη από τους Κωστή Χατζηδάκη, Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κώστα Σκρέκα, Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Μάκης Βορίδης, Υπουργός Εσωτερικών, Σπήλιος Λιβανός, Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βασίλης Κοντοζαμάνης, Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, Στέλιος Πέτσας, Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών.

Υπενθυμίζεται πως τα νέα μέλη της κυβέρνησης, καθώς και οι υπουργοί, υφυπουργοί που αλλάζουν χαρτοφυλάκιο χωρίστηκαν σε τρεις ομάδες και θα υποβληθούν σε rapid test πριν ορκιστούν.

Αξίζει να σημειωθεί πως η ορκωμοσία πραγματοποιείται ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και εκτός από τομέτρο των τριων ομάδων, λόγω των περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας, δεν υπάρχουν ούτε συνοδοί, ούτε καν δημοσιογράφοι στο εσωτερικό του Προεδρικού Μεγάρου.

Φυσικά τα βλέμματα όλων είναι ανάμεσα στον πρωθυπουργό, Κυρ. Μητσοτάκη, και τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, μετά την ένταση των τελευταίων ημερών μεταξύ κυβέρνησης και Εκκλησίας από τις χθεσινές ανακοινώσεις της κυβέρνησης και της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, να προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας ώστε να ανοίξουν οι εκκλησίες την ημέρα του εορτασμού των Θεοφανίων.

Η τελευταία ομάδα θα ορκιστεί στις 12:30 και είναι οι:
1. Σταύρος Καλαφάτης, Υφυπουργός Εσωτερικών
2. Σοφία Βούλτεψη, Υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου
3. Γιώργος Στύλιος, Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης
4. Κώστας Κατσαφάδος, Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής
5. Γιάννης Οικονόμου, Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
6. Σοφία Ζαχαράκη, Υφυπουργός Τουρισμού

Με πολιτικό όρκο θα ορκιστούν:
1. Γιώργος Αμυράς, Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας
2. Νικόλας Γιατρομανωλάκης, Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ