Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Ανοιχτό αφήνει το ενδεχόμενο αναβολής της έναρξης της λειτουργίας των σχολείων ο Βασίλης Κικίλιας

Ανοιχτό αφήνει ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, το ενδεχόμενο να αλλάξει η εισήγηση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, σχετικά με την ημέρα επανεκκίνησης της λειτουργίας των Δημοτικών σχολείων και των νηπιαγωγείων όλης της χώρας.

Συγκεκριμένα, με συνέντευξή του σε τηλεοπτικό σταθμό, ο Βασίλης Κικίλιας δήλωσε, μεταξύ άλλων, χαρακτηριστικά:

«Η εισήγηση της Επιτροπής την προηγούμενη εβδομάδα, με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα, είναι να ανοίξουν κατ’ αρχάς τα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά σχολεία.

Από εκεί και πέρα, όπως είπε σωστά ο Υπουργός, ο κύριος Γεραπετρίτης, τα επιδημιολογικά δεδομένα κρίνονται πάντα ad hoc και με βάση την κατάσταση η οποία επικρατεί στη χώρα. Και είναι προφανές ότι θα κάνουμε ό,τι απαιτείται για την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας.

Κάναμε μία τιτάνια προσπάθεια να πάμε μαζί με την ελληνική κοινωνία όλους αυτούς τους μήνες. Είναι επιτυχημένη αυτή η προσπάθεια. Ο κόσμος ακούει τους ειδικούς, ακούει το Υπουργείο Υγείας, ακούει την Κυβέρνηση και έχει συμβαδίσει μαζί τους σε πολύ πιο υψηλό επίπεδο από άλλες χώρες, ευρωπαϊκές και μη. Και αυτό θα θέλαμε να το προασπίσουμε μέχρι το τέλος αυτής της προσπάθειας.

Αν αλλάξει το ο,τιδήποτε, αυτό θα προέρχεται από τα επιδημιολογικά δεδομένα και τις εισηγήσεις που κάνει μόνιμα η Επιτροπή».

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ