Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Γ.Γ Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή στα Παραπολιτικά 90,1: Σήμερα θα ληφθούν οι αποφάσεις για το Click away

«Με το άνοιγμα των κομμωτηρίων σημειώθηκε αύξηση 24%, ενώ αυξήθηκαν οι πωλήσεις σε βιβλία και παιχνίδια», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή, ο γενικός γραμματέας εμπορίου και προστασίας του καταναλωτή Παναγιώτης Σταμπουλίδης, αναφορικά με τη λειτουργία τους την περίοδο των εορτών.

Για το Click away ανέφερε πως σήμερα θα ληφθούν οι αποφάσεις με βάση τη δημόσια υγεία και ασφάλεια, ενώ παράλληλα σημείωσε ότι υπάρχει ακόμα πρόβλημα με τους κούριερ.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Παναγιώτη Σταμπουλίδη στα Παραπολιτικά 90,1:

Για το χονδρεμπόριο, ο γ.γ μπορίου και προστασίας του καταναλωτή σημείωσε ότι «στο χονδρεμπόριο φαίνεται μια δυναμική κυρίως στα αγροτικά προϊόντα, φαίνεται μια αύξηση κοντά στο 58% σε σχέση με πέρυσι το οποίο είναι θεαματικό».

Για τα κομμωτήρια, ο κ. Σταμπουλίδης ανέφερε πως: «η αύξηση σε σχέση με πέρυσι στα κομμωτήρια αγγίζει το 25% δηλαδή έχουμε μια αύξηση τεράστια ως προς την προσέλευση στα κομμωτήρια των πολιτών φυσικά έχουμε μια αύξηση στα βιβλία και στα παιχνίδια».

Για το click away, διευκρίνισε ότι: «αυτή τη στιγμή έχει καλυφθεί ένα μεγάλο κομμάτι των καταναλωτικών αναγκών ωστόσο η οικονομία είναι το οξυγόνο της εθνικής οικονομίας, η αγορά τροφοδοτεί και καλύπτει τις ανάγκες όλου του κράτους αλλά δεν μπαίνει στη ζυγαριά η δημόσια υγεία».

Για το click in shop, σημείωσε ότι: «αυτό είναι το επόμενο βήμα αλλά δεν θα εφαρμοστεί τώρα, όταν δοθεί ο χώρος ο υγειονομικός και μας δώσουν το πράσινο φως προφανώς».

«Προφανώς δεν θέλουμε να χαθεί η περίοδος των εκπτώσεων γιατί σας είπα κρατάμε ζωντανούς κάποιους σημαντικούς πνεύμονες για τη εθνική οικονομία, το λιανικό εμπόριο είναι ένα από αυτά, αλλά δεν πρέπει να θυσιάσουμε την προσπάθεια για την υγειονομική ασφάλεια της χώρας», υπογράμμισε ο ίδιος.

Για τις εταιρείες ταχυμεταφορών, ο κ. Σταμπουλίδης ανέφερε: «Έχουμε σοβαρό θέμα. Δεν μπορεί αυτή τη στιγμή να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις τους για αυτό το click away βοήθησε αρκετά να πάρουν μια ανάσα άρα όσο κρατάμε κλειστή αυτή την δραστηριότητα τόσο θα επιβαρύνουμε τις παραδόσεις των ταχυμεταφορών».

Ερωτηθείς αν η αγορά στις εκπτώσεις θα λειτουργήσει με το click away, απάντησε ότι «στην πρώτη φάση θα λειτουργήσει 100%»

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ