Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Δόμνα Μιχαηλίδου: Μέχρι το τέλος του μήνα θα έχουν ολοκληρωθεί οι εμβολιασμοί στα γηροκομεία

Για τους εμβολιασμούς στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, καθώς και για το άνοιγμα των βρεφονηπιακών σταθμών μίλησε στο MEGA, η υφυπουργός Eργασίας και Kοινωνικών Aσφαλίσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου
.

Σύμφωνα με την υφυπουργό, το προσωπικό και οι ωφελούμενοι των μονάδων είναι στις κατά προτεραιότητα ομάδες εμβολιασμού.

Ήδη από τις 4 Ιανουαρίου έχουν ξεκινήσει οι εμβολιασμοί στις δομές αυτές και αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του μήνα.

Συνολικά 30.000 άτομα θα εμβολιαστούν στην πρώτη αυτήν ομάδα, ενώ μέχρι στιγμής έχουν εμβολιαστεί πάνω από 1.000 σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Όπως είπε η υφυπουργός, το 50% των δομών όλης της χώρας βρίσκεται στην Αθήνα, και γι’ αυτό οι εμβολιασμοί ξεκινούν από την πρωτεύουσα.

Ο λόγος που παρατηρείται κάποια καθυστέρηση στους εμβολιασμούς είναι διότι είναι οι πρώτες μέρες, και όπως είπε χαρακτηριστικά η υφυπουργός: «Η πρώτη βδομάδα δείχνει αν ο προγραμματισμός είναι λειτουργικός και σωστός».

Για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς υποστήριξε πως, με προσοχή και προσήλωση στα μέτρα, οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, τα σχολεία και οι προνηπιακοί σταθμοί θα ανοίξουν τη Δευτέρα.

Παράλληλα θα γίνονται και rapid test.

Στις περιοχές με εξαιρετικά επιβαρυμένο επιδημιολογικό φορτίο, που βρίσκονται σε σκληρό lockdown, όπως η Δυτική Αττική και η Βόρεια Ελλάδα, καμία τέτοια δομή δε θα λειτουργήσει.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ