Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Προβληματισμός στην Ελλάδα – Μητσοτάκης: «Φρικτά γεγονότα»

Εξαιρετικά ταραγμένος από «τη βία και τα φρικτά γεγονότα» στην Ουάσιγκτον, δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με ανάρτησή του στο Twitter.

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη «η αμερικανική δημοκρατία είναι ανθεκτική, με βαθιές ρίζες και θα ξεπεράσει αυτήν την κρίση». «Οι απαράδεκτες εικόνες ακροδεξιάς βίας στο Καπιτώλιο αποδεικνύουν πόσο σημαντικό είναι να προστατεύουμε τη δημοκρατία κάθε μέρα και παντού» έγραψε από την πλευρά του ο Αλέξης Τσίπρας στο Twitter, με αφορμή όσα διαδραματίζονται εδω και μερικές ώρες της Ουάσινγκτον. «Η εκλογή του Τζο Μπάιντεν πρέπει να γίνει σεβαστή και θα γίνει σεβαστή. Οι εχθροί της δημοκρατίας θα ηττηθούν» συμπληρώνει το πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Τα πρωτοφανή γεγονότα στις ΗΠΑ σχολίασε με δήλωση της και η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά. «Δυνάμεις του λαϊκισμού και του διχασμού, επιχειρούν να εκβιάσουν τη Δημοκρατία και να ανατρέψουν την λαϊκή θέληση, στην Ουάσινγκτον. Χρέος όλων μας είναι να τους καταδικάσουμε απερίφραστα. Η νίκη της Δημοκρατίας στις ΗΠΑ, είναι νίκη όλων όσων πιστεύουν στις αξίες της σε όλο τον κόσμο», υπογράμμισε η κ. Γεννηματά.

Με αφορμή τις βίαιες εξελίξεις στις ΗΠΑ ο Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου ανέφερε πως «τη στιγμή αυτή γίνεται στις ΗΠΑ μια σφοδρή μάχη μεταξύ της άκρας δεξιάς και των δημοκρατικών δυνάμεων. Είναι σαφές ότι οι δημοκρατικές δυνάμεις τελικά θα επικρατήσουν, παρά τις απόπειρες εξτρεμιστικών ομάδων που ενθαρρύνει ο Ντόναλντ Τραμπ να ακυρώσουν τη βούληση του αμερικανικού λαού.

No pasaran! Η δημοκρατία θα νικήσει!», κατέληξε.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ