Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Ανασχηματισμός: Οι παλαιοί, οι σαμαρικοί, οι προεδρικοί και ο… Ντορικός

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η ανθρωπογεωγραφία της νέας κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη
, πολλώ δε μάλλον από την ώρα που στην εξίσωση της άσκησης της εξουσίας εισήλθε ένας σημαντικός αριθμός της «γαλάζια» Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Βλέπετε με τον τρόπο αυτό, αποτυπώθηκαν εκτός των άλλων και οι εσωτερικές ισορροπίες στη ΝΔ, που πάντα έχουν την σημασία τους, ακόμη και σε περιόδους εσωκομματικής νηνεμίας, όπως αυτή που διανύουμε.

Σε ό,τι αφορά τους 11 βουλευτές που από το μεσημέρι της παρασμένης Δευτέρας και μετά συμμετέχουν στο κυβερνητικό σχήμα, έχουν αναφορά στο σύνολο των παραδοσιακών, αλλά και νέας κοπής συσχετισμών της κεντροδεξιάς παράταξης. Η υφυπουργός Παιδείας Ζέτα Μακρή έδωσε στίγμα τόσο επί Κώστα Καραμανλή, όσο κυρίως επί Αντώνη Σαμαρά, στην διακυβέρνηση του οποίου διετέλεσε υφυπουργός Υγείας. Το ίδιο ισχύει και για τον Σταύρος Καλαφάτη, ο οποίος το 2012 πρκίστηκε αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος. Ο έτερος υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος υφυπουργός Πειρβάλλοντος Γιώργος Αμυράς, αποτελούν δύο πρόσωπα που αποτέλεσαν κρίκους της κομματικής αλυσίδας και έδωσαν επί Κυριάκου Μητσοτάκη, όπως βεβαίως και ο νέος υφυπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Κώτσηρας, ο οποίος διακρίθηκε για την παρουσία του στις εργασίες της Προανακριτικής για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο

. Φυσικά, στην κορυφή της σχετικής λίστας, αν και όχι πρωτορφανιζόμενος βεβαίως είναι ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και στενός πολιτικός, αλλά πάνω απ’ όλα προσωπικός φίλος του πρωθυπουργού, Σπήλιος Λιβανός.

Από την γενιά των βουλευτών που αναδείχθηκαν την περίοδο Σαμαρά, προέρχονται οι υφυπουργοί Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Ναυτιλίας, Γιώργος Στύλιος και Κώστας Κατσαφάδος, ενώ γνήσια εκπρόσωπος της λαϊκής Δεξιάς θεωρείται η Σοφία Βούλτεψη. Τέλος, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννης Οικονόμου, έκανε το μετέωρο βήμα του στην πολιτική μέσω των άριστων σχέσεων που διατηρούσε και διατηρεί με την πλευρά της Ντόρας Μπακογιάννη.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ