Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Κλειστή ομάδα κρούσης για την ανοσία: Υπουργοί και κυβερνητικά στελέχη συνεδριάζουν καθηµερινά για τη σωστή εφαρµογή του σχεδίου εµβολιασµού

Μια κλειστή οµάδα κυβερνητικών και κορυφαίων υπηρεσιακών στελεχών, η οποία θα συνεδριάζει σε ηµερήσια βάση κάθε απόγευµα µετά την ολοκλήρωση της ενηµέρωσης των πολιτών για τα δεδοµένα της πανδηµίας, αποτελεί την οµάδα κρούσης του Κυριάκου Μητσοτάκη όσον αφορά την επίτευξη των στόχων του σχεδίου «Ελευθερία» για τον εµβολιασµό των πολιτών. Πρόκειται, επί της ουσίας, για τα πρόσωπα που έχουν υπ’ ευθύνη τους την παρακολούθηση και τον συντονισµό του συνόλου των σχετικών δράσεων, από τις συζητήσεις µε τον ευρωπαϊκό παράγοντα όσον αφορά τον αριθµό των εµβολίων και τον χρόνο που θα φθάσουν στη χώρα µας µέχρι τις διαδικασίες ασφαλούς αποθήκευσής τους ανά την ελληνική περιφέρεια και την προώθησή τους στον πληθυσµό. Ο λόγος για τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, τον υφυπουργό, Βασίλη Κοντοζαµάνη, τον υπουργό Ψηφιακής ∆ιακυβέρνησης, Κυριάκο Πιερρακάκη (το υπουργείο του οποίου έχει επιφορτιστεί µε τον µηχανισµό ειδοποίησης και προσέλευσης των πολιτών στα κέντρα εµβολιασµού), τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Χαρδαλιά, τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ, Ακη Σκέρτσο, και τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνο Φλώρο, µε φόντο την ανάµειξη του Στρατού στην ασφαλή µεταφορά των ποσοτήτων των εµβολίων που περνούν τα ελληνικά σύνορα.

Στην άτυπη αυτή κυβερνητική επιτροπή παίρνουν, ακόµα, µέρος οι γενικοί γραµµατείς Συντονισµού και ∆ηµόσιας Υγείας, Θανάσης Κοντογεώργης και Παναγιώτης Πρεζεράκος, αντίστοιχα, ο επικεφαλής της επιχείρησης «Ελευθερία», Μάριος Θεµιστοκλέους, η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εµβολιασµών, Μαρία Θεοδωρίδου, ο γραµµατέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Παπαγεωργίου, καθώς και ο εν Ελλάδι επικεφαλής του συµβουλευτικού τµήµατος της PwC, Κυριάκος Ανδρέου (που παρουσιάζει τα απαραίτητα στατιστικά στοιχεία ώστε να κατευθυνθούν αποτελεσµατικότερα οι κυβερνητικές πρωτοβουλίες), ο οποίος, εκτός των άλλων, έχει άµεση εµπλοκή και στο έργο της Επιτροπής Πισσαρίδη. Αναλόγως, βεβαίως, µε τις ανάγκες που θα προκύπτουν, η σύνθεση αυτή θα διευρύνεται µε την παρουσία κι άλλων υπουργών και υφυπουργών, καθώς και κυβερνητικών αξιωµατούχων, που θα αποκτούν ρόλο στο συγκεκριµένο µέτωπο.

ΕΠΟΠΤΕΙΑ

Οπως γίνεται αντιληπτό, τη γενικότερη εποπτεία της λειτουργίας αυτής της οµάδας έχει ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, ο οποίος, πέραν των συντονιστικών του αρµοδιοτήτων, είναι εκείνος ο οποίος δίνει θεσµικό υπόβαθρο και περίβληµα σε κάθε παράµετρο του κρίσιµου και πολύπλοκου αυτού εγχειρήµατος. Ο ίδιος ενηµερώνει ανά πάσα ώρα και στιγµή τον πρωθυπουργό, ο οποίος έχει, φυσικά, και τον τελευταίο λόγο στις αποφάσεις που λαµβάνονται και τις ενέργειες που δροµολογούνται. Εξάλλου, όποτε κριθεί απαραίτητο στις συνεδριάσεις αυτές θα παρευρίσκεται και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ιδιαιτέρως στις περιστάσεις εκείνες που θεωρούνται κοµβικές στον µακρύ δρόµο για την επίτευξη της ανοσίας του πληθυσµού. Μάλιστα, όπως έχουν γράψει τα «Π», το Μαξίµου επεξεργάζεται ήδη πρόγραµµα επισκέψεων του πρωθυπουργού σε κατά τόπους εµβολιαστικά κέντρα, ώστε να υπογραµµίσει ο ίδιος την ανάγκη εµβολιασµού των Ελλήνων.

Στο ζήτηµα αυτό ο κ. Μητσοτάκη δίνει ιδιαίτερη σηµασία, κάτι που φάνηκε και στις δηλώσεις του την ηµέρα του δικού του εµβολιασµού. «Πιστεύω ότι, καθώς ο εµβολιασµός θα προχωρά και θα διαπιστώνουµε ότι το εµβόλιο είναι ασφαλές, όσοι έχουν καχυποψία θα πείθονται πως αυτό είναι το σωστό», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι «το εµβόλιο είναι ο µόνος τρόπος για να ξαναπάρουµε τη ζωή µας στα χέρια µας και να µπορέσουµε αυτή την εµβληµατική χρονιά που ξεκινά, οπότε συµπληρώνονται 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, να γράψουµε νέες λαµπρές σελίδες στην ιστορία της χώρας µας». Παράλληλα, όπως συνέβη και το πρωί της Παρασκευής, θα παρεµβαίνει ο ίδιος -αναλαµβάνοντας και τη συνεπακόλουθη πολιτική ευθύνη- για να διορθώνει κακώς κείµενα στην πορεία αυτής της πρωτόγνωρης και δαιδαλώδους διαδικασίας. Υπενθυµίζεται ότι, όπως ανακοίνωσε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, στον «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» 90,1 FM, µε εντολή του Κυριάκου Μητσοτάκη µπήκε φρένο στον εµβολιασµό πολιτικών προσώπων και παραγόντων υγειονοµικών υπηρεσιών που προέρχονται από τα σπλάχνα της Ν.∆., καθώς και άλλων κυβερνητικών αξιωµατούχων, οι οποίοι προηγήθηκαν στελεχών που βρίσκονται στην πρώτη γραµµή της αντιµετώπισης της πανδηµίας.

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Παραπολιτικά το Σάββατο 02 Ιανουαρίου

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ